K-citymarket Länsikeskuksen kauppiaat ovat K-ryhmän parhaita nuorten työllistäjiä

K-ryhmän Vuoden 2014 Nuorten työllistäjäksi on valittu kauppiaspari Jukka ja Marjo Itkonen Turun K-citymarket Länsikeskuksesta. K-duuni-kilpailun voittaja julkistettiin K-Team Päivillä Helsingissä 1. marraskuuta.

Jukka ja Marjo Itkonen ovat työskennellet K-kauppiaina 16 vuoden ajan. K-citymarket Länsikeskus on kauppiasparin viides kauppapaikka. Itkoset työllistävät 85 ruokakaupan ammattilaista, joista neljännes on alle 22-vuotiaita.

- Meillä työskentelee paljon nuoria osa-aikaisina sekä ilta- ja viikonlopputyöntekijöinä ympäri vuoden. Työntekijöinä nuoret ovat fiksuja ja ahkeria, palkkaamme heitä erittäin mielellämme. Jotta nuori pääsee sisälle omaan työtehtäväänsä ja osaksi työyhteisöä, perehdyttäminen on hoidettava kunnolla. Meillä jokainen uusi työntekijä saa oman tuutorin, joka opastaa työpaikan toimintatavoille ja tukee työuran alkumetreillä olevaa, kertoo Jukka.

Itkosia Vuoden Nuorten työllistäjiksi ehdottivat kaupan omat työntekijät. Valinnan perusteluissa todettiin seuraavaa:

Itkoset ovat palkanneet monia nuoria henkilöitä kauppaansa ja antaneet samalla nuorille mahdollisuuden tutustua kaupan alan työhön. Kauppiaat suhtautuvat myönteisesti myös työharjoittelijoihin, joille harjoittelupaikka on kullan arvoinen. Monet harjoittelussa olleet ovat saaneet K-citymarket Länsikeskuksesta ensimmäisen oikean työpaikkansa hyvin sujuneen harjoittelun jälkeen. Itkoset olisi meidän valintamme Vuoden Nuorten työllistäjiksi, toteavat ehdotuksen jättäneet työntekijät.

Vuoden Nuorten työllistäjä 2014 –finalistit olivat Jukka ja Marjo Itkonen, K-citymarket Länsikeskus Turku, Toni Perälä ja Saara Huovinen, K-supermarket Joutsensilta, Oulu ja Teuvo ja Irma Oikarinen, K-rauta Kajaani.

Tänä vuonna K-duuni-kilpailu keräsi ennätysmäärän ehdotuksia voittajista. Ehdotusten perusteella K-kauppiasliiton ja Keskon edustajista koostuva raati teki ehdotuksen kummankin sarjan kolmen kärjestä. Tämä kolmikko esiteltiin lopullista päätöksentekoa varten K-kauppiasliiton hallitukselle, jossa oli mukana myös Keskon edustus.