K-citymarket Turku Länsikeskus ehdolla vuoden parhaaksi nuorten työllistäjäksi

Maanantai 06.10.2014 - klo 17.05

K-duuni-kilpailun voittajat eli K-ryhmän Vuoden 2014 Nuori työntekijä ja Nuorten työllistäjä julkistetaan K-Team Päivillä Helsingissä 1.11.2014. Kumpaankin sarjaan on valittu kolme finalistia. Nuorten työllistäjä -finalistien joukossa on Jukka ja Marjo Itkosen kauppa K-citymarket Turku Länsikeskus.

Jukka ja Marjo Itkonen ovat työskennelleet kauppiaina 16 vuotta. K-citymarket Länsikeskus on kauppiasparin viides kauppapaikka. Itkoset työllistävät 85 ruokakaupan ammattilaista, joista neljännes on alle 22-vuotiaita.

”Meillä työskentelee paljon nuoria osa-aikaisina sekä ilta- ja viikonlopputyöntekijöinä ympäri vuoden. Työntekijöinä nuoret ovat fiksuja ja ahkeria, palkkaamme heitä erittäin mielellämme. Jotta nuori pääsee sisälle omaan työtehtäväänsä ja osaksi työyhteisöä, perehdyttäminen on hoidettava kunnolla. Meillä jokainen uusi työntekijä saa oman tuutorin, joka opastaa työpaikan toimintatavoille ja tukee työuran alkumetreillä olevaa.”, kertoo kauppias Jukka Itkonen.

Finalistivalinnan perusteluissa todetaan seuraavaa:

”Itkoset ovat palkanneet monia nuoria henkilöitä kauppaansa ja antaneet samalla nuorille mahdollisuuden tutustua kaupan alan työhön. Kauppiaat suhtautuvat myönteisesti myös työharjoittelijoihin, joille harjoittelupaikka on kullan arvoinen. Monet harjoittelussa olleet ovat saaneet KCM Länsikeskuksesta ensimmäisen oikean työpaikkansa hyvin sujuneen harjoittelun jälkeen. Mielestämme on hienoa, että nuoria pakkaamalla kauppiaat antavat heille mahdollisuuden näyttää kykynsä. Itkoset olisi meidän valintamme vuoden parhaaksi nuorten työllistäjäksi"

Voittaja julkistetaan K-Team Päivillä Helsingissä 1.11.2014.

Tänä vuonna K-duuni-kilpailu keräsi ennätysmäärän ehdotuksia voittajista. Ehdotusten perusteella K-kauppiasliiton ja Keskon edustajista koostuva raati teki ehdotuksen kummankin sarjan kolmen kärjestä:

Vuoden Nuori työntekijä 2014 -finalistit

  • Ville Aaltonen, K-market Mallas, Lammi
  • Roope Malinen, Rautia Malmi, Helsinki
  • Annika Viitanen, Rautakesko, Vantaa

Vuoden Nuorten työllistäjä 2014 -finalistit

  • Jukka ja Marjo Itkonen, K-citymarket Länsikeskus, Turku
  • Toni Perälä ja Saara Huovinen, K-supermarket Joutsensilta, Oulu
  • Teuvo ja Irma Oikarinen, K-rauta Kajaani

 

Lue lisää K-duuni-kilpailusta täältä.