Sesongista toiseen - terveiset Jämsän K-citymarketista

“Joulunviettomme alkaa jo toukokuussa…” lauloi aikanaan Juice Leskinen. Jos K-citymarketissa joulunvietto alkaa toukokuussa, ollaan jo auttamatta myöhässä suunnittelussa. Käytännössä seuraavaan jouluun valmistautuminen alkaa jo edellistä joulua rakentaessa.

Joulua valmisteltaessa esillepanosuunnitelmat dokumentoidaan ja kuvataan talteen myöhempää käyttöä varten. Lisäksi koko sesongin aikainen huomioiden muistiin kirjaaminen on kultaakin arvokkaampaa materiaalia seuraavaa sesonkia varten: mikä tavara loppui kesken, mihin ajankohtaan suurimmat asiakasvirrat olivat liikkeellä, minkälaista palautetta asiakkailta saatiin, mitä olisimme voineet tehdä paremmin esillepanojen suhteen ja miten töiden suunnittelu onnistui. Tässä vain muutama esimerkki tärkeistä asioista, jotka vaikuttavat seuraavan vuoden kaudenvaihdoksen suunnitteluun.

Kaupan näkökulmasta sesongin vaihtuminen on hurja rutistus, jossa tulee ottaa huomioon monta eri seikkaa. Suurimmissa sesonginvaihdoksissa myymälässä vallitsee välillä melkoinen sekamelska, kun samassa hyllyssä saattaa olla vaikkapa kesäleluja ja jouluvaloja. Tämän kaiken keskellä huolehditaan myös tuotteiden saatavuuden varmistamisesta kaikkien päivittäistavaroiden kohdalla, sillä näitä ostetaan sesongeista riippumatta. Vaikka sesonginvaihdos aiheuttaakin aina suuren työmäärän, on se ehdottomasti yksi tämän työn parhaista puolista. Yhdessä kaupan johdon ja myyjien kanssa suunnitellessa yhteishenki ja avoimuus lisääntyvät. Jokainen henkilö saa tuoda esille oman näkökulmansa, ja kaikkia kuunnellaan. Itse rakennusvaiheessa on mukava tehdä isommalla porukalla töitä. Hyväntuulisuus näkyy myös asiakkaille, jotka hekin ovat tyytyväisiä, kun kaupassa on paljon henkilökuntaa helposti tavoitettavissa.

Meillä Jämsän K-citymarketissa on tämän joulun rakennuksen kanssa samanaikaisesti ollut käynnissä myös laajamittainen käyttötavaraosaston muutos. Raivasimme korteille, askartelulle, koulutarvikkeille, kirjoille ja lehdille oman kokonaisuutensa heti sisääntulon viereen. Myös kodintekniikka- ja viihdeosastomme järjesteltiin uudelleen. Saman trendin mukaisesti kosmetiikkaosastomme on tuotu paremmin saavutettavaksi purkamalla yksi kokonainen hylly osaston edestä.

Jouluparaati järjestetään tänä vuonna kaikissa K-citymarketeissa sunnuntaina 15.11. Tuo päivä on ehdottomasti yksi vuoden kohokohtia työssä. Asiakkaita on liikkeellä huima määrä, ja kaikki ovat poikkeuksetta hyvällä tuulella. Kauppa on varautunut tapahtumaan pitkäjänteisellä valmistelulla ja suunnittelulla, asiakkaita varten on suunniteltu erilaista ohjelmaa, ja koko henkilökunta on tuolloin töissä. Kauppa on pullollaan toinen toistaan houkuttelevampia tarjouksia joulusesonkia varten, ja tunnelma on muutenkin korkealla joululaulujen soidessa ja kulkusten kilistessä.

Tervetuloa K-citymarketin jouluun!

Ville Järvinen
Osastopäällikkö, koti ja vapaa-aika
K-citymarket Jämsä

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tuoreimmat jutut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.