Starbucks ja Kesko yhteistyöhön Suomessa

Starbucks Coffee Company ja Ruokakesko ovat solmineet lisenssisopimuksen Starbucks-kahviloiden avaamisesta K-kauppoihin eri puolille Suomea. Ensimmäinen kahvila avataan K-citymarket Sellossa Espoossa tänä vuonna. Seuraavia avauksia on suunniteltu keskeisille liikepaikoille myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

- Olemme innoissamme Starbucksin kanssa solmitusta kumppanuussopimuksesta. Haluamme tarjota K-kauppojen asiakkaille uudenlaisen elämyksen luomalla heille tilaisuuden nauttia laadukkaasta kahvilaelämyksestä ruokakaupassa käynnin yhteydessä. Starbucksin toiminnan ydin on ylivoimaisen asiakaskokemuksen luominen. Se on ensiarvoisen tärkeää myös K-kaupoille ja Starbucksia ja Keskoa vahvasti yhdistävä tekijä, sanoo Jorma Rauhala, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja.

- Suomalaiset juovat lähestulkoon eniten kahvia maailmassa, joten tämä on meille loistava mahdollisuus tuoda ensiluokkainen kahvimme suomalaisten kahvinystävien ulottuville. Olemme iloisia kumppanuudesta Keskon kanssa, minkä ansiosta toimintamme Suomessa laajenee. Laadukkaat tuotteet ja palvelu, asiakaslähtöisyys ja vastuullinen toiminta ovat tärkeitä arvoja sekä meille että Keskolle. Starbucks haluaa olla siellä, missä asiakkaatkin ja se tekee Keskosta erinomaisen kumppanin päivittäistavarakaupan sektorilla, toteaa Arjan Oudejans, Starbucks EMEAn Branded Solutionsin johtaja.

Starbucks on sitoutunut tavoittamaan uusia asiakkaita eri puolilla Eurooppaa. Starbucks avasi Suomen ensimmäisen kahvilansa Helsingin lentoasemalla vuonna 2012; nyt Starbuckseja on lähes 2 200 Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Kesko on Suomen johtava vähittäiskaupan toimija. Sillä on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa ja Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Henkilökunnan rekrytointi K-citymarket Sellon Starbucks-kahvilaan käynnistyy huhtikuussa.

Lisätietoja
Jorma Rauhala, toimialajohtaja, Keskon päivittäistavarakauppa, p. 010 5322 211, jorma.rauhala@kesko.fi
Mika Rautiainen, johtaja, Markkinointi ja konseptipalvelut, p. 010 5322 090, mika.rautiainen@kesko.fi

Keskon lehdistötiedote.