Uudenlaista yhteistyötä K-citymarketin ja kokkiopiskelijoiden välillä

K-citymarket Helsinki Malmi ja Stadin ammattiopiston yo-kokkiluokka 13R11 ovat solmineet vuoden 2014 kattavan yhteistyösopimuksen ruoanlaittonäytöksistä.

Yhteistyösopimuksen mukaan oppilaskokit tulevat K-citymarket Helsinki Malmille viikoittain valmistamaan paikan päällä selkeää ja yksinkertaista kotiruokaa.

Kokit valmistavat ruokaa sesongin raaka-aineita hyödyntäen ja selostavat ohjeita ja ideoita asiakkaille. Kokkaustapahtumat kestävät noin 30 minuuttia ja niitä on kunakin päivänä viisi.

Ruokanäytökset alkavat kiirastorstaina 17.4. kello 14, jolloin Stadin ammattiopiston "Tulevat mestarikokit" valmistavat helppoa ja herkullista karitsaa sopivin lisäkkein.

Ensimmäinen laatuaan

K-citymarket Helsinki Malmin ja Stadin ammattiopiston "Kummikokki" -projekti on ruoanvalmistamisen ja nuorten kokkiopiskelijoiden tukemista edistävänä projektina ensimmäinen laatuaan.

Idea syntyi yhteistyöllä

K-citymarket Helsinki Malmi sai heinäkuussa 2013 uudet kauppiaat. Kauppiaspari Jyrki Ranta ja Maria Ruokokoski lähtivät yhdessä henkilökuntansa kanssa uudistamaan ja kehittämään kauppaa muun muassa valikoiman ja palveluiden osalta.

Kehitystyön aikana syntyi myös idea ruoanlaiton tuomisesta selkeämmin ruokakaupan arkeen. Kauppiaspari otti yhteyttä Stadin ammattiopistoon ja yhteistyöstä innostui kokkiluokan  lehtori Taneli Ikäheimo. Konseptia on ollut suunnittelemassa myös JAMMIN´ Creations Oy:n Aimo Lindgren.