Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 9.-17.5.

Työmatkaliikunta on loistava mahdollisuus vaikuttaa omaan terveyteen, virkistymiseen ja palautumiseen. Liikkumisen hyöty on pienestä kiinni. Lähtökohtaisesti kaikki liikkuminen, mikä tuntuu mukavalta, on hyödyllistä.

Tiesitkö, että taajamissa polkupyörän on todettu olevan nopein kulkuväline alle 7 kilometrin matkoilla? Tai että joka minuutti liikuntaa parantaa tilastollisesti elinaikaasi 7 minuutilla!

Kunnossa näkyy positiivisia vaikutuksia kuukauden säännöllisen liikkumisen jälkeen. On laskettu, että 2,5 tuntia kevyttä liikuntaa, esimerkiksi reipasta kävelyä viikossa, pidentää elinaikaa jopa 3,5 vuotta.

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko järjestetään 9.-17. toukokuuta 2015

Pyöräilyviikon pääteema vuonna 2015 on työmatkapyöräily iskulauseella "Ilo irti työmatkasta!". Pääteemalla halutaan innostaa entistä suurempi osa suomalaisista pyöräilemään työmatkansa niin usein kuin mahdollista.

Brittitutkimuksen mukaan ihmiset voivat sitä paremmin, mitä pidemmän matkan he töihinsä pyöräilevät tai kävelevät. Työmatkapyöräilyn merkitys säännöllisenä arkiliikunnan muotona on koko pyöräilyn suosion ja esimerkiksi terveysvaikutusten kannalta ratkaiseva.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään jo 25. kertaa. Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea.

Miten voisin työmatkani toteuttaa ja mitä siitä hyödyn?

Turvallista Pyöräilyviikkoa 9.-17.5.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.