Vietä Ruispäivää rukiin voimalla

Tänään 10.2. vietetään Suomessa Ruispäivää. Tiesitkö, että terveydellekin suotuisa perusleipä on Suomessa todella suosittua? Vuonna 2015 K-Citymarketeissa myytiin noin 16 000 000 pussia tummaa leipää ja tummasta leivästä on yhteensä yli 1000 erilaista varianttia K-Citymarketeiden valikoimissa.

Nykyään kauppojen valikoimista voi löytää jos jonkin näköistä ruistuotetta. Myös ruistuotteiden menekki pitää pintansa K-Citymarketien valikoimissa. Ruis kuuluukin erottamattomasti suomalaiseen ruokapöytään. Rukiin viljely on alkanut Suomessa viimeistään 500-luvulla ennen ajanlaskun alkua.

Tutkimusten mukaan voidaan sanoa rukiisten tuotteiden muun muassa alentaa veren kolesterolipitoisuutta ja sitä kautta riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Rukiin hiilihydraatit pitävät veren sokeripitoisuuden tasaisena. Ruis vähentää haiman tuottaman insuliinin tarvetta aterian jälkeen, jolloin veren insuliinitasot pysyvät tasaisempina. Näin riski sairastua aikuistyypin diabetekseen vähenee.

Tämän kaiken lisäksi täysrukiiset tuotteet auttavat myös painonhallinnassa, sillä se lisää kylläisyyden tunnetta ja parantaa vatsan toimintaa. Koska ruista viljellään paljon Suomessa, voi olla ekologista kuluttaa ruistuotteita, koska tuotteet tuotetaan ja jalostetaan Suomessa. Näin pienennetään muun muassa kuljetuksen aiheuttamia päästöjä.

Lähde: ProRuis

Tuoreimmat jutut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.