Aurinkoa metsästämässä.

Torstai 22.01.2015 - klo 11.29 - Blogissa: Kauppias kokkaa ja kokeilee

Aurinkoa ei ole taas muutamaan päivään näkynyt. Ja se jos mikä näkyy ja tuntuu mielialassa ja energioissa. Miten sen voima onkaan niin merkittävä?  Voisiko asialle tehdä jotain?

Jos etelän loma ei nyt ole ajankohtainen, täytyy aurinkoenergiaa hakea jostain muualta. Helpoin ja hauskin tapa taitaa olla hakea aurinkoa ravinnosta (jos solariumia ei lasketa).

Hedelmäosastot ovat nyt täynnä värikkäitä hedelmiä. Kyllä - kaukaa kannettuja, mutta meille tuiki tarpeellisia näin pimeän aikana. Kannattaa aloittaa niistä.

Minä tein ensituttavuutta kahden eksoottisen uutuuden, Kiwanon ja Pitahayan kanssa. Hauskan näköisiä ja miellyttävän makuisia. Kelpoja lusikkaherkuiksi tai näyttävän salaatin koristeeksi.

Keltainen on Kiwano ja punainen Pitahaya!

Keltainen on Kiwano ja punainen Pitahaya!

 

Myös appelsiinit ovat nyt hyviä. Kannan niitä kotiin ja asettelen hedelmävadeille, mutta jostain syystä meillä vain jäävät teineiltä syömättä. Lieko kuoriminen liian työlästä?

Näin niille saa kysyntää.

AURINKOJUOMA

pari appelsiinia
palanen inkivääriä
reilusti sitruunamelissaa
(Lisää nesteeksi vaikka vettä jos haluat ohuemman, minä pidän paksusta, nektarimaisesta koostumuksesta.)

Blenderillä sileäksi, jopa kuohkeaksi ja lasiin. Koristeeksi sitruunamelissaa.

Aloita pienellä määrällä inkivääriä!

Aloita pienellä määrällä inkivääriä!

 

Olin tänään mukavilla lounastreffeillä Eskimo Finland Oy:llä. Seuranani oli kaksi  ruoasta, sen valmistustavoista, pakkaus -ja kuljetusratkaisuista  intoutunutta naista. Kävimme mielenkiintoista keskustelua sosiaalisen median hyödyntämisestä, brändin rakentamisesta ja kuluttajan käyttäytymisestä. Hinnoistakin. Tietysti.
Keskustelun lomassa minulle tarjottiin halloum -juustoa salaattipedillä.  Siis halloumia keskellä talvea?

Miksi halloum -juuston näkeminen salaattilautasella keskellä talvea herättää kummastusta? Tai miksi mämmi -lover ei voisi nauttia mämmiään keskellä kesää? Kuka meitä valvoo? Kuka keksi mikä ruoka kuuluu mihinkin kuukauteen - tai nimenomaan ei kuulu johonkin toiseen?

Meidän perheessä lammasta syödään jo muulloinkin kuin pääsiäisenä, mutta halloum -juusto on kyllä jäänyt puhtaasti hellekesän herkuksi. Tähänhän on tultava muutos.

Lounasherkusta intoutuneena väsäsin tänään aurinkoisen illallisen. Ilman reseptiä, ilman desimittaa, vähän käsikopelolla ja vähän jonkun tuttavan marinadi -reseptiä muistellen....

Kannattiko? No kyllä.

Kyllä tästä annoksesta hitusen aurinkoenergiaa saa!

Kyllä tästä annoksesta hitusen aurinkoenergiaa saa!

 

AURINKOINEN HALLOUM -SALAATTI KESKELLÄ TALVEA

baby pinaattia
rucolaa (tai mitä tahansa salaattia)
avokado
porkkanalastuja (meillä oli vain miniporkkanoita, joten lastujen teko oli työlästä, siitä lisäpisteet!)
granaattiomenan siemeniä
(ja varmaan tähän voisi laittaa kaikkea muutakin, meillä ei ollut muuta)
päälle pannulla paistettua halloum -juustoa ja loraus oliiviöljyä (sitruunalla maustettua)

LISUKEBROILERIT (lihaa kaipaaville)

marinoimattomia broilerin fileesuikaleita

marinadi:
oliiviöljyä (sitruunalla maustettua)
loraus väkiviinaetikkaa
sinappia
ruskeaa sokeria
mustapippuria
tuoreita yrttejä

Anna marinoitua puolisen tuntia (tai jos on aikaa niin kauemmin) ja paista rapeaksi.
Tarjoa salaatin kera.

Päälle vähän tuoreita yrttejä!

Päälle vähän tuoreita yrttejä!

Paras kiitos on santsaava teini!

Paras kiitos on santsaava teini!

Uusi ystäväni Tuplis.

Uusi ystäväni Tuplis.

 

Vierailusta Eskimolla jäi käteen muutakin kuin oivallus siitä,  että kesän herkut käyvät myös talvella. Olen tähän asti nimittäin ollut vannoutunut hedelmäpussien (myös niiden repeytyneiden) uudelleen (ja uudelleen) käyttäjä. Nyt uusi tuttavuuteni on Tuplis. Kahdella sulkijalla varustettu pussi jossa ruoka säilyy varmasti ja siististi. 

Miksi minä ja Tuplis emme tavanneet aikaisemmin?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.