Ihan raakana vaan!

Keskiviikko 20.05.2015 - klo 10.02 - Blogissa: Kauppias kokkaa ja kokeilee

Olen tainnut mainita että en ole leipojatyyppi. Mutta nyt on myönnettävä että ilmassa on paitsi kesän hento, lupaava tuoksu, myös orastava leivontaintoutuminen.

Jos tästä jotakuta pitää syyttää, niin sormi osoittaa KUORRUTETTUA MINTTUSUKLAA-FUDGEKAKKUA, jonka onnistuin kokoamaan Karita Tykän Hyvää huomenta -raakaruoka -kirjasta. Koska tämän kakun teossa ei ole käytetty uunia eikä jauhoja, kyse ei ehkä olekaan leivonnasta vaan yksinkertaisesti taivaallisen herkun synnyttämisestä...

Tämä siis valmistuu ilman uunia. Ilman jauhoja. Mutta ei ihan ilman rasvaa...

Kuorrutettu minttusuklaa-fudgekakku
(10-12 hengelle)

Pohja:
2 kypsää banaania
7 rkl raakakaakaojauhetta
2,5 dl kookosvoita (ohje perässä, ihan helppo!)
2 dl kookoskermaa
1 tl vaniljauutetta
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
15 tippaa (reilusti) minttuöljyä (käytin piparminttuöljyä kun en muuta löytänyt!)
1 rkl psylliumkuitua

1. Karitan ohjeessa sanotaan vähän epäselvästi että "sekoita kaikki ainekset psylliumkuitua lukuunottamatta tehosekoittimessa tasaiseksi." Hänen ohjeessaan ei missään vaiheessa palata psylliumin kohtaloon....joten minä laitoin senkin tehosekoittimeen....ei kakku tästä ainakaan pilalle mennyt:)
2. Jääkaappiin yöksi tai pakastimeen muutamaksi tunniksi. (Mikäli käytit pakastinta, ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua).

Kookosvoi

2,5 dl valmista voita
5 dl kookoshiutaleita
1. Jauha tehosekoittimessa, kunnes muodostuu voimainen massa.
2. Ja siinä se.

Suklaakuorrute

60g raakakaakaomassaa
40 g raakakaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
makeutukseksi vähän hunajaa tai kookospalmusokeria (maista että saat mieluisan makeaa!!!)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
koristeeksi maun mukaan mintunlehtiä/syötäviä kukkia/kaakaonibsejä tai jotain muuta

1. Sulata raakakaakaovoi ja-massa vesihauteessa.
2. Lisää loput ainekset ja testaa maku (lähinnä kai makeus).
3. Kaada suklaa juoksevana valmiin, jäähdytetyn kakun päälle ja laita vielä hetkeksi kylmään kovettumaan.

Kakusta riittää pitkään, se on niin tuhtia, että teineillekin riittää ihan pieni palanen vain!

Syötävän ihanat kukat koristeena!


Kakkukokeiluni onnistui loistavasti vanhalla irtopohjaisella kakkuvuoalla, jonka kaivoin kellarista. Nyt hankintalistalla on ehdottomasti ainakin silikoninen kakkuvuoka, ehkä joku mintunvärinen...ja voikohan raakaporkkanakakun tehdä samaan vuokaan...no, ehkä hankin sille jonkun oman oranssin...

("Mikä "orastava" leivontaintoutuminen...????"....joku mutisee ohimennessään...)

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.