Vinkki PerjantaiPalaksi

Perjantai 09.01.2015 - klo 12.00 - Blogissa: Kauppias kokkaa ja kokeilee

Perjantain kunniaksi pitää saada jotain nopeaa ja hyvää. Jos pizza -perjantaikiintiösi  on täynnä, tässä on MAINIO vaihtoehto perjantain herkuksi!

Tämän ohjeen ongin Ria Nymanin "Yövieras" -kirjasta (ihana kirja muuten!) ja olenkin sitä hyödyntänyt hieman varioiden jo muutamia kertoja!

CLUB SANDWICH

1 pkt pekonia
paahtoleipää
1 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
kananmuna/syöjä
avokado
babypinaattia (tai jotain muuta vihreää)
tomaatti
herkkukurkkua
kalkkunaleikettä
majoneesia
sinappia

Paahda pekoni rapeaksi pannulla. Paahda pannulla, uunissa tai leivänpaahtimessa myös paahtoleipä (jos teet pienistä paahtoleivistä, varaa 3 leipää per henkilö)

Keitä kattilassa noin litra vettä ja lisää siihen ripaus suolaa ja desi väkiviinaetikkaa. Kun vesi kiehuu, vispaa sitä niin,  että saat veden kierteeseen. Riko munat varovasti yksitellen kattilaan ja kypsennä hiljalleen muutama minuutti. Nosta varovasti reikäkauhalla lautaselle tai keittiöpyyhkeen päälle.

Uppomunien teko ei ole mitään kovin vaikeata!

Uppomunien teko ei ole mitään kovin vaikeata!

 

Kokoa leivät mieleiselläsi tavalla. Jos teet pienistä paahtoleivistä, voit tarjota kokonaisina. Isommat voit halutessasi leikata kolmioksi. Minä olen koonnut leivät kolmesta leipäkerroksesta:

alin leipä:
sinappia, kurkkua, tomaattia, pinaattia tai salaattia

keskimmäinen leipä:
avokadoa, majoneesia, pekonia, kalkkunaa, uppomuna

ylimäinen leipä:
sivele halutessasi vielä sinappia ja aseta ylimmäinen leipä "katoksi". Paina ylimmäisellä leivällä kevysti uppomunaa jolloin saat sen rikki ja keltuainen valuu kastikkeeksi!

Leivästä voisi tehdä hienomman näköisen leikkaamalla sen  kolmioksi ja kiinnittämällä kulmista hammastikuilla!

Leivästä voisi tehdä hienomman näköisen leikkaamalla sen  kolmioksi ja kiinnittämällä kulmista hammastikuilla!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.