4th of July, part 2

Keskiviikko 13.07.2016 - klo 13.01 - Blogissa: Pala kakkua

Toiseen osaan oli helppo jättää illanvieton makeampi puoli. Tiedossa siis makeita juustokakkuja, mehevää raparperikakkua ja erilaisia cookieseja.

Jyrki kävi tosiaan Yhdysvalloissa Virginian kaupungissa, Minnesotan osavaltiossa. Hän on ollut siellä vaihto-oppilaana v. 85-86 lukuvuoden. Yhteydet isäntäperheeseen ovat säilyneet sekä luokkatovereihin. Tänä kesänä oli 30-vuotis luokkakokous ja Jyrki oli siellä mukana. Näin ollen Jyrki toi minulle tuliaisiksi leivontaan tarkoitettuja suklaahippuja, paria erilaista. Niistä oli kiva leipoa pikkuleipiä. Tämän tyyppisiä suklaa- ja toffeehippuja toivoisin Suomeenkin myyntiin. Näitä löytyy monen makuisina. Varsinkin toffeehipuista ja karamellitäytteisistä suklaahipuista saa niin hyviä pipareita leivottua. Leivoin pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Niistäpä tuli oikein makeita!

Tässä vielä nämä cookies-reseptit:

Milk chocolate chip cookies (n. 45 kpl)

4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
225 g leivontamargariinia
1 ¾ dl sokeria
1 ¾ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 ps Nestle Toll House baking morsels (tai 1 ½ ps (a 175g) Pirkka maitosuklaahippuja)
2 dl mantelirouhetta

Sekoita vehnäjauho, sooda, suola ja vanilliinisokeri keskenään. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaahiput ja mantelirouhe. Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja (tai nosta nokareita lusikan avulla) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa +175 asteessa n. 10 minuuttia (paistoaika riippuu pikkuleipien
koosta). Kannattaa paistaa ensin koepikkuleivät. Jos ne leviävät liikaa, lisää hiukan jauhoja taikinan
joukkoon.

Tuunaa: resepti on helppo muuttaa, eli käytä Pirkan maitosuklaahippuja.

Oatmeal Scothies (n. 50 kpl)

2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
½ tl suolaa
½ tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
225 g leivontamargariinia
1 ¾ dl sokeria
1 ¾ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
6 ¾ dl kaurahiutaleita
1 ps Nestle Toll House Butterscotch morsels (tai 1 ps (175 g) Pirkka maitosuklaahippuja ja 1 ps (75 g) Dr. Oetker fudge chunks

Sekoita vehnäjauho, sooda, suola ja vanilliinisokeri keskenään. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi butterscotch hiput (tai suklaa ja fudge chunks). Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja (voit nostaa nokareita myös lusikalla) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa +175 asteessa n. 10 minuuttia (paistoaika riippuu, kuinka isoja pikkuleipiä teet). Kannattaa paistaa ensin koepikkuleivät. Jos ne leviävät liikaa, lisää hiukan jauhoja taikinan joukkoon.

Tuunaa: käytä reseptissä sekä Pirkan suklaahippuja että Dr Oetkerin toffeehippuja.

4th of July cheesecakes (12 kpl)

Vuoan pohjalle:
12 kpl kaurakeksejä
Juustotäyte:
2 pkt (a 200g) Valion sitruuna tuorejuustoa (tai vanilja)
2 Kieku kanamunaa
2 rkl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
Pinnalle: vadelmia ja mustikoita
Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Lisäksi: muffinipelti ja paperisia muffinivuokia, pieniä Amerikan lippuja

Laita muffinipellin syvennyksiin paperinen muffinivuoka ja sen pohjalle yksi kaurakeksi.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Jaa täyte keksien päälle vuokiin. Paista uunissa + 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta pienet juustokakut muffinipellin syvennyksistä ja anna jäähtyä. Koristele juustokakkujen pinta vadelmilla ja mustikoilla. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille marjojen päälle. Koristele vielä juustokakut pienillä Amerikan lipuilla! Ja herkuttele!

Starbucks-kahvin lisäksi oli vielä raparperikakkua. Sen meille teki Zossu Yellow cake –mix aineksista.Eli nämä kakkuainekset oli tuotu myös tuolta Amerikan maalta. Kakkuainekset sekoitetaan, vatkataan munat joukkoon ja lisätään ruokaöljyä. Taikina kaadetaan voidellun vuoan pohjalle. Ripotellaan päälle reilu 1 l raparperin paloja. Lisätään 2 dl sokeria raparperien päälle ja kaadetaan 4 dl kuohukermaa päälle. Paistetaan uunissa + 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Jos pinta tummuu, laita leivinpaperia kakun päälle. Tästä tulee todella mehukas kakku (tai piirakka). Kerma valuu kakun pohjalle ja kostuttaa näin koko kakun meheväksi. Lisänä voi tarjota kermavaahtoa. Tämä oli oikeasti niin hyvää. Tämä oli hyvä idea, aion tehdä tästä reseptistä minun version, kun vaan ehdin.

Viikkomme oli tapahtumarikas ja kiireinen. Kaupalla oli Jyrkin päivätanssit, kävimme Okra-
maatalousnäyttelyssä, esikoisen rippijuhlat ja Yhtä perhettä fanitapaaminen Villen ja Esiin kutsumana, siis koripalloasiaa… Näistä seuraavilla kerroilla!

Nuorimmaisen syntymäpäiviä vietettiin USA-teemaan liittyen. Hän leipoi Amerikan mummin kanssa sydämen muotoisen kahvikakun ja Funfettikakun. Päällä vaahtokarkkikuorrutetta ja strösseleitä. Olipa värikäs kakku!

Hyvää loppuviikkoa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.