4th of July

Keskiviikko 06.07.2016 - klo 14.16 - Blogissa: Pala kakkua

Joka kesäinen illanvietto ystävien kanssa 4th of Julyn merkeissä vietettiin maanantaina. Nyt mukana oli myös Jyrkin vaihto-oppilasvuoden isäntäperheen äiti, meidän amerikan mummi. Valmistauduimme juhliin leipomalla ja amerikkalaista ruokaa tehden. Juhlissa pyrimme puhumaan englantia, niin amerikan mummikin pääsi keskusteluihin mukaan.

Amerikkalaiseen tyyliin tiedossa oli grilliruokaa, ribsejä ja lankkupihvejä. Amerikan mummi valmisti kaksi erilaista salaattia hänen omilla resepteillään. Hän toi myös joitakin makutuliaisia meille maisteltavaksi.

Menu for 4th of July party was:

Atrian BBQ Pork Long ribs
Isontalon Antin lankkupihvit, lihamestarimme valmistamat
Grilled potatoes (Atrian grillivalmiit voi-yrttiperunat)
Tunasalad
Pastasalad with vinaigrette dressing
Salad buffet

Starbucks coffee
Cheese cakes
Rhuburbcake
Chocolate cookies
Butterscotch Cookies

Amerikan mummin tonnikalasalaatti (15:lle)

1 ps (350g) pastaa, esim. simpukka
vettä
ripaus suolaa ja ruokaöljyä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

2 prk (a 200/150g) tonnikalaa vedessä
4 lehtisellerin vartta
2 sipulia varsineen
1 ps (200g) herneitä, pakaste
Kastike:
1 prk (400g) majoneesia
2 dl vispikermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valuta tonnikala. Kuutio selleri, hienonna sipuli varsineen ja sulata herneet. Sekoita pastan joukkoon muut aineet. Vaahdota kerma ja sekoita se majoneesin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

Amerikan mummin värikäs pastasalaatti (20:lle)

1 ps (500g) pastaa, esim. fusilli
vettä
ripaus suolaa ja ruokaöljyä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

1 parsakaali, tuore
4 lehtisellerin vartta
½ kurkku
2 sipulia varsineen
4 tomaattia
150 g pepperoniviipaleita
200 g kermajuustoa

Mausteseos:
1 tl paprikajauhetta
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1/3 tl rouhittua roseepippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ suolaa
(1 tl seesamin siemeniä)
Kastike:
1 pl Pirkka Sitruuna-vinaigrette -salaatinkastiketta

Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Kuutioi selleri ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkku ja lohko tomaatit. Lisää salaatin aineet pastan joukkoon, sekoita hyvin. Sekoita mausteet keskenään ja mausta salaatti. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Lisää salaatin joukkoon suikaloitu pepperoni ja kuutioitu juusto. Lisää Pirkan Sitruuna-vinaigrette –salaatinkastike ja sekoita hyvin.

Tuunaa: lisäämällä mausteen määrää, saat mausteisemman salaatin. Jos haluat lisäväriä salaattiin, lisää puolikas punainen ja puolikas keltainen paprika kuutioituna salaatin joukkoon.

Kommentit: Ribsit olivat oikein lihaisia ja meheviä, suosittelen. Salaatit olivat oikein ruokaisia ja maukkaita.

Makutuulahdus Amerikoista oli todellinen. Ensi viikolla siirrymme jälkiruokaosastolle ja silloin tiedossa makeat reseptit.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.