Amerikan makuja, osa 2

Maanantai 15.06.2015 - klo 12.24 - Blogissa: Pala kakkua

Amerikkalaiset juovat ennemmin maustettuja kahveja ja ei ollenkaan niin vahvoja kuin me suomalaiset. Meidän tuliainen Amerikan mummille on aina paketti Juhla Mokkaa, hän pitää suomalaisesta kahvista. Ei ole yllätys, sillä hänellä on ollut kaksi suomalaista vaihto-oppilasta ja hänen isoisänsä juuret ovat Suomessa. Amerikan mummi leipoo paljon ja olen saanut häneltä monia hyviä reseptejä. Tässä lupaamani reseptit Amerikan illan jälkiruokapöydästä!

Amerikan mummin pikkuleivät (n. 40 kpl)

250 g leivontamargariinia
1 ¼ dl dl sokeria
1 ¼ dl fariinisokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 ¼ dl kaurahiutaleita
1 ¼ dl riisimuroja
1 ¼ dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Pinnalle: sokeria

Vaahdota margariini ja sokerit keskenään. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, sooda ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää taikinaan. Lisää kaurahiutaleet, riisimurot ja pähkinärouhe taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin tunniksi. Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperin päälle pellille. Painele haarukalla pikkuleipien päältä kahteen eri suuntaan. Ripottele päälle sokeria. Paista pikkuleivät uunin yläosassa + 180 asteessa 8-10 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä hiukan pehmeiksi keskeltä.
Meillä pikkuleivät ovat aina tehneet kauppansa. Säilytä pikkuleivät kannellisessa rasiassa.

Fudge pie eli Karamellipiiras (n. 15:lle)

Pohja:
4 rkl (60g) leivontamargariinia
10 kpl (150g) digestive-keksejä

Täyte:
4 kananmunan keltuaista
2 prk (397/307g) makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitu
1 prk (2 dl) kuohukermaa

Koristeeksi: kermavaahtoa, rouhittua suolapähkinää ja kinuskikastiketta

Murenna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Painele seos voidellun vuoan (20x28 cm, esim Teema-vati) pohjalle. Paista pohjaa +175 asteessa n. 8-10 minuuttia, jäähdytä. Valmista täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Jatka piirakan paistamista + 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä. Pursota koristeeksi piirakan päälle reilusti kermavaahtoa, valuta kinuskikastiketta raidoiksi ja ripottele päälle vielä reilusti rouhittua suolapähkinää.

(Makeutetun maitotiivisteen löydät Makuja maailmalta-hyllystä. Pakkaus on säilyketölkki.)

Kommentit: tästä piirakasta riittää hyvin pienet palat kahvin kanssa, niin makeaa ja suolaisen hyvää!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.