Arjen aarteet

Torstai 23.04.2015 - klo 12.20 - Blogissa: Pala kakkua

Arkena minun on valittava ruokalistalle nopeasti ja helposti valmistuvia ruokia. Nälkäiset koululaiset odottavat kotona ja kaikilla on huutava nälkä. Tähän sarjaan sopivat myös nämä kaksi ruokaa, mitkä valmistin viikolla.

Pastaruoat ovat meidän perheen lemppareita. Niihin ei vaan voi kyllästyä. Tytötkin kokkaavat omia pastaruokia, kun nälkä yllättää. Tein alla olevan ohjeen suoraan kaksinkertaisena, suurperhe kun ollaan. Näin meille jäi ruokaa valmiiksi seuraavaan päivään ja pääsin helpommalla. Alla resepti.

JAUHELIHALASAGNETTE (4-5:lle)

1 rkl rypsiöljyä
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 pieni porkkana
½ punaista paprikaa
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
5 dl kevytmaitoa
70 g tomaattipyreetä
1/2 tl paprikajauhetta
1 rkl basilikaa
1/2 tl suolaa
200 g (1/2 ps) Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa

Pinnalle: juustoraastetta

Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon kuorittu, raastettu porkkana ja paprika kuutioituna. Paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi, lihaliemikuutio, maito, tomaattipyree ja mausteet samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.

Mittaa raaka pasta voideltuun uunivuokaan (reilu 2 litran vuoka). Kaada kuuma kastike pastan päälle ja sekoita varovasti (tarkista että pasta on tasaisesti vuoassa kastikkeen joukossa). Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Wokaten voittoon!

Sweet chili -kastike maustaa wokin makean tuliseksi. Voit myös tuunata sitä ja lisätä inkivääritahnaa jolloin maku voimistuu. Kun valitset lihaksi porsaan ulkofilettä, voit olla varma että liha on mureaa ja maukasta. Wokki valmistuu käden käänteessä, oivallinen arjen aarre kun aika on kortilla.

POSSUWOKKI SWEET & SOUR (5-6:lle)

4 pesää kokojyvänuudelia
vettä
Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta.

1 rkl rypsiöljyä
300 g porsaan ulkofilettä
2 porkkanaa
½ punaista paprikaa
½ keltaista paprikaa
½ (50 g) nippua kevätsipulia
1 dl vettä
2-3 rkl Pirkka sweet chili –kastiketta
2-3 rkl Pirkka soijakastiketta
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
(jauhettua inkivääriä tai Felix inkivääritahnaa)

Leikkaa porsaan ulkofilee, kuoritut porkkanat sekä paprikat ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi.

Ruskista kuumalla wokkipannulla porsaan suikaleet. Lisää pannulle kasvikset. Paista niitä hetki kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää vesi, sweet chili-, soijakastike sekä mausteet. Sekoita joukkoon nuudelit. Jos haluat vokista tulisemman, lisää sweet chili-kastiketta ja voit halutessasi maustaa wokin jauhetulla inkiväärillä tai kesän uutuus inkivääritahnalla.