Baby shower party

Perjantai 30.09.2016 - klo 19.52 - Blogissa: Pala kakkua

Ihanaaa..sain kutsun vauvakutsuille! Kutsu saapui Facebookin välityksellä ja oli luotu tapahtumaksi ”L´s baby shower party”. Tapahtumasta näin ketä kaikkia oli kutsuttu. Ensimmäisenä meidän piti löytää yhteinen sopiva päivä kutsuille, joka sopi myös odottavalle äidille. Tämä kaikki tapahtui Facebookissa salassa odottavalta äidiltä ja kutsut olivat siis yllätyskutsut. Ryhmässä keskustelimme kutsujen tarjoilusta, ohjelmasta ja lahjasta. Päätimme, että jokainen kutsuille osallistuja tuo tullessaan jotakin syötävää tai juotavaa tms. Kiitos ystäväni, sain tehtäväksi tehdä kakun. Juu, enpä ole ennen tehnyt baby shower -kakkuja. Olen enemmän sellaista tavallista täytekakku-tyyppiä, ajattelin! Niin, ja nämä olivat ensimmäiset vauvakutsuni, mihin olen saanut kutsun.

Uppouduin netin ihmeelliseen maailmaan ja äkkiä huomasin, että nettihän on täynnä toinen toistaan ihanampia baby shower -kakkuja. Nuorimmaisen kanssa tutkimme millaisia koristeita kakun päälle löytyy tai voi tehdä. Jostain syystä heti mielessäni kävi ns. ruusukakku, siis täytekakku, jonka pinta on pursotettu täyteen kauniita ruusuja tai muita kukkia. Halusin kokeilla tuota pursotusta ja tässä taisi olla se tilaisuus – ja koska tiedossa on tyttövauva, vaaleanpunainen ruusukakku olisi juuri sopivan hempeä valinta.

Baby shower -kakku:

Pink rose cake (15:lle)

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
Täyte:
2 ½ dl mansikkahilloa
3 dl vadelmia tai mansikoita
2 prk (a 200g) Valio maustettua rahkaa Mansikka

Kakun pinnalle:
6 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Lisäksi punaista elintarvikeväriä

Valmista kakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista kakkua +200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kakun täyttäminen. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa maidolla. Survo täytteen marjat ja sekoita hillon joukkoon. Levitä puolet hillosta pohjalle, sen päälle purkillinen mansikkarahkaa. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta maidolla ja levitä loput hillosta ja toinen purkillinen mansikkarahkaa hillon päälle. Nosta kansi täytteen päälle ja kostuta. Anna vetäytyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Lisää punaista elintarvikeväriä, kunnes vaahto on kauniin vaaleanpunaista. Vaahdota kermaa vielä, jotta se on sopivaa pursotettavaksi. Levitä ensin kakun reunoille ja pinnalle ohut kerros kermavaahtoa tasaisesti. Pursota loppu kermavaahto sen jälkeen kakun reunoille ja pinnalle ruusukkeina. Koristele vaaleanpunaisilla kuulilla.

P.S. Katso kuvasta millaista tyllaa käytin pursottaessa ruusuja.

Kommentit: Kakku oli hennon vaaleanpunainen. Oikeanlaisen tyllan löytäminen oli haasteellista, mutta löytyihän se. Pursottaminen piti aloittaa keskeltä ulospäin, jotta sain aikaiseksi ruusun tai kukan. Voit harjoitella pursottamista ensin esimerkiksi leivinpaperin päälle ja vasta sen jälkeen kakun päälle, jos se tuntuu alkuun vaikealta. Olen sitä mieltä, että kakun täytyy näyttää siltä, että se on itse tehty, eli kädenjälki saa näkyä.



Kakku matkasi juhlapaikkaan, joka oli jo koristeltu lähes valmiiksi. Juhlapöytä täyttyi tarjottavista pikku hiljaa ja odotimme jännittyneinä juhlittavia paikalle. Ilmapiiri oli kansainvälinen ja englanninkielen taitoni koetuksella.

Welcome to this world, Little Princess!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.