Brownie vai cookie, eikun Brookie

Maanantai 30.05.2016 - klo 13.34 - Blogissa: Pala kakkua

Perinteiset leivonnaiset ovat saaneet vierelleen trendileivonnaiset. Yhdistelemällä kahta eri reseptiä tai leivonnaista, voi saada aikaan jotakin aivan uutta! Niin on syntynyt mm. Brookie. Brownien mehevän suklaapohjan päällä on rapean makea cookietaikina. Aivan ihanan makeaa! Ja mikä parasta, tätä reseptiä pääsee helposti tuunaamaan. Anna mielikuvituksesi lentää ja kokeile reseptiä eri tavalla. Tässä minun tuunattu resepti:

Brookie (20 palaa)

Brownietaikina:
75 g leivontamargariinia
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
Cookietaikina:
75 g leivontamargariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
50 g Pandan tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta

Sulata margariini kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-suklaaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 16x26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa uunissa +200 asteessa 10-15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi. Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie ja leikkaa pieniksi paloiksi (n. 20 palaa)

Lakritsibrookie (n.20 palaa)

Brownietaikina:
75 g leivontamargariinia
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
Cookietaikina:
75 g leivontamargariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
50 g Pandan tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1 kpl (28g) Panda lakritsifudgea

Sulata margariini kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sulata paloiteltu suklaa kuuman rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-suklaaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n. 16x26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa uunissa +200 asteessa 10-15 minuuttia. Brownie saa jäädä meheväksi. Valmista sillä aikaa cookietaikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Leikkaa lakritsifudge pieniksi kuutioiksi ja ripottele ne cookietaikinan päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie ja leikkaa pieniksi paloiksi (n. 20 palaa)

Tuunaa:
Vadelmabrookie: korvaa lakritsifudge 1 ½ dl:lla vadelmia.
Mustikkabrookie: korvaa lakritsifudge 1 dl:lla mustikoita.
Brookie Macadamia: korvaa lakritsifudge 1 dl:lla rouhitulla macadamia pähkinöitä.

Kommentit: olipa niin makeaa ja mehevää. Erinomainen pieni suupala juhlapöytään!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.