Donitsivillitys

Tiistai 25.04.2017 - klo 11.42 - Blogissa: Pala kakkua

Donitsi vai munkki? Somessa donitsivillitys alkoi jo vuosi sitten, mutta se näkyy vasta nyt kunnolla suomalaisilla ruokasivustoilla. Bloggaajat ja ruokasivustojen ammattilaiset ovat tänä vuonna tehneet paljon erilaisia, mitä herkullisempia donitsireseptejä.

Itse innostuin uunissa paistettavista donitseista jo viime keväänä, jolloin testasin hankkimiani donitsipeltejä. Nyt donitsipellin löytää myös K-Citymarketista (katso kuva). Valikoima saattaa hiukan vaihdella eri kauppojen välillä. Meiltä löytyy tällainen sydämenmallinen donitsipelti.

Uunissa paistettavat donitsit ovat tosi helppo tehdä. Taikina valmistuu hetkessä, eikä sinun tarvitse ”käristellä” öljyn kanssa. Donitsit kypsyvät vartissa tuossa pellillä uunissa.

Donitsitaikina muuntuu helposti eri makuiseksi ja erilaisilla kuorrutteilla ja koristella saat loihdittua mitä upeimpia ja herkullisimpia donitseja. Kannattaa kokeilla tätä superhelppoa reseptiä.

Mansikkadonitsit donitsipellillä (12 kpl)

Taikina:
3 dl Pirkka vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 rkl Dr. Oetker pakastekuivattua mansikkaa
50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia sulatettuna
1 ½ dl Pirkka AB-piimää
1 kananmuna

Voiteluun:
juoksevaa margariinia

Kinuskikuorrutus:
1 dl fariinisokeria
1 dl Pirkka kuohukermaa
50 g valkosuklaata

Mansikkakuorrutus:
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 3 rkl vettä

Koristeluun:
Dr. Oetker nonparelleja
Dr. Oetker pakastekuivattuja mansikoita

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja pakastekuivattu mansikka keskenään. Sekoita juokseva margariini (tai sulatettu margariini), piimä ja kananmuna jauhoseokseen. Voitele donitsipellin syvennykset margariinilla. Pursota taikina pursotinpussilla donitsin muotoisesti syvennyksiin. Paista donitsit + 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia.
Keitä fariinisokeria ja kermaa kattilassa välillä sekoittaen n. 7 minuuttia. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Mittaa mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon. Lisää vesi tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen.

Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kinuskiin tai mansikkakuorrutteeseen ja koristele nonparellein ja pakastekuivatulla mansikalla.

Kommentit: Helppo, herkullinen ja toivottavasti läpi vuoden innoittama villitys!

Eikun nauttimaan siman kera! Hyvää vappua!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.