Helatorstain toivotut

Maanantai 11.05.2015 - klo 16.10 - Blogissa: Pala kakkua

Helatorstaina on aikaa leipoa, vai mitä? Me leivoimme hiukan etukäteen ja tarjosimme vieraille ihastuttavia leivonnaisia.

Löysin Daim-Blondie ohjeen kauppamme LU-keksien hyllynpäädystä. Reseptilehtisessä oli myös jalokivien kruunun, lime-valkosuklaakakun ohje. Sen kokeilu jäi seuraavaan kertaan. Mutta Daim-Blondie oli odotusten arvoinen vaikka tein pari muutosta ohjeeseen. Mantelit jätin kokonaan pois, enkä kuorruttanut leivoksia vaan koristelin palat kermavaahdolla, Domino-kekseillä ja rouhitulla suklaalla. Silti oli hyvää!

Tässä vielä tämä minun versioni Daim-Blondiesta.

Daim-Blondie (n. 12 palaa)

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 Kieku kananmunaa
3 ¾ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
200 g Marabou Daim -suklaata
6 kpl Domino-keksejä

Koristeluun:
2 dl kuohukermaa + ½ dl sokeria
Domino-keksejä ja rouhittua Daim-suklaata

Sulata voi isossa kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sokerit. Sekoita taikina tasaiseksi. Rouhi suklaa ja keksit karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (vuoan koko 20 x 28 cm) ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri. Leikkaa leivonnainen annospaloiksi ja koristele palat kermavaahdolla, Domino-kekseillä ja rouhitulla Daim-suklaalla.

Huom! Tässä ohjeessa ei ollut leivinjauhetta ja silti leivonnainen onnistui.

Tuunaa: Minttu-Blondien saat aikaiseksi kun korvaat Daim-suklaa Marabou Minttusuklaalla ja keksit Minttu-Dominolla.
White-Diamond Blondie: Korvaa Daim-suklaa valkosuklaalla ja käytä kekseinä Dominon kausimakukeksejä esim. toffee tai banaani.
Salmiakin ystävälle: Korvaa Daim-suklaa Marabou Black Saltlakrits -suklaalla ja käytä perus Domino-keksejä.

Riisimuroneliöillä on meidän perheessä pitkä historia. Ensimmäisen kerran sain maistaa niitä vuosia sitten Amerikassa. Olimme Jyrkin vaihto-oppilasvuoden isäntäperheen tyttären häissä ja perheen äiti oli leiponut kaikenlaista pientä makeaa häitä edeltävään juhlaan, myös näitä pieniä riisimuroneliöitä. Niin yksinkertaisia kun ne ovat, mutta niin hyviä. Meidän lapsille teen niitä usein ja aina kun 4.7. lähestyy. Näistä voi tehdä erilaisia versioita, mutta tämä pelkistetty on ollut meistä paras.

Riisimuroneliöt (n. 20 palaa)

1 ps (280 g) Little Becky -vaahtokarkkeja (löytyy Makuja maailmalta -hyllystä) tai muita isoja tai pieniä valkoisia
vaahtokarkkeja
3 rkl margariinia
1 ½ l Pirkka riisimuroja

Sulata margariini isossa muovikulhossa mikroaaltouunin puoliteholla. Lisää kulhoon vaahtokarkit ja sekoita. Kuumenna mikroaaltouunin täydellä teholla (750-800 W) noin 1 minuutti tai kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sekoita joukkoon riisimurot. Kaada riisimuroseos leivinpaperin päälle ja taputtele seos öljytyin käsin tasaiseksi (20x30 cm) levyksi. Anna jäähtyä. Leikkaa neliöiksi ja herkuttele.

Tuunaa: Koristele palat sulatetulla tummalla suklaalla, ripottele päälle esim. koristerakeita. Taikinan joukkoon voi lisätä myös rouhittuja pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja jne.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.