Intohimolla maustettu

Perjantai 22.04.2016 - klo 12.48 - Blogissa: Pala kakkua

Viikonloppu sujui hyvin intohimoisen ohjelman parissa. Yrityksemme oli ilmoitettu Inspired in Finland – Intohimoinen yritys 2016 -kilpailuun. Kilpailuun oli ilmoitettu lähes 400 yritystä eri puolilta Suomea. Lauantaina oli juhlagaala, jossa palkittiin Suomen kymmenen intohimoisinta yritystä ja me olimme yksi niistä! Kiitos järjestäville tahoille sekä Loimaan Seudun Nuorkauppakamarille, joka ilmoitti meidät kilpailuun. Vaikka sosiaalisen median kanavissa on jo palkinnostamme kerrottu, on minun vielä se täälläkin mainittava. On se niin hieno tunnustus meille. Lue Keskon tiedote täältä >>

Tässä muutamia kuva illan tunnelmasta.

 

Intohimolla teemme kaupassamme töitä, mutta kyllä se intohimo ruokaakin kohtaan taitaa näkyä myös tässä minun blogissani. Aina olen sanonut lapsille, että mitä teetkin, tee aina parhaasi, tee asiat sydämellä. Kun tunne on mukana, on myös intohimoa! Kiitos palkinnosta kuuluu myös henkilökunnalle, ilman osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa ei olisi meidän kauppaakaan. Nostimme heti maanantaina maljaa ja kiitimme henkilökuntaa!

Esikoisen syntymäpäivän kunniaksi leivoin K-ruoka.fin ohjeella raikkaan tiramisun. Apulaisia parveili ympärillä ja jokaisella oli jotakin asiaa. Yritä siinä nyt keskittyä leipomiseen, läksyjen auttamiseen, keskusteluun.. Osuipa tällä kertaa kaikki mokat samaan kakkuun, mutta sain kuin sainkin (tuunatun) tiramisun valmiiksi. Eihän siinä kauaa mennyt, kun nuoriso oli sen syönyt ja ihan hyvää oli! Tee sinä tiramisu ohjetta tarkkaan seuraten, ajatuksella ja ajan kanssa.

Minttu-suklaa tiramisu (12:lle)

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
100 g tummaa leivontasuklaata
n. 1 ½ dl Valio Eila Latte minttu maitokahvijuomaa
2 tlk (a 200 g) Valio maustettua rahkaa minttu-suklaa

Pinnalle: kaakaojauhetta

Valmista ensin pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauho, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle (n. 36x30 cm). Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Leikkaa halutessasi levyn reunat suoriksi. Leikkaa levy neljään osaan.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita tasaisesti suklaa kermavaahdon joukkoon (jos teet liian nopeasti ja lisäät liian paljon kerralla suklaata, käy kuten minulle, suklaa kovettuu ja rakeistuu..).

Nosta yksi levyistä suorakaiteen muotoiselle tarjoiluvadille ja kostuta pohja. Levitä päälle toinen minttu-suklaarahka. Nosta rahkan päälle seuraava levy, kostuta ja levitä puolet suklaatäytteestä levylle. Jatka samalla tavalla ja täytä seuraava kerros rahkalla. Pursota loppu suklaatäyte tiramisun pinnalle suoraan pursotinpussista ilman tyllaa pyöreiksi nokareiksi. Sihtaa siivilän läpi kaakaojauhetta pinnalle. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Intohimolla maustettua, tämäkin!

 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.