Juhlien täydellinen kakkuvalinta

Maanantai 25.05.2015 - klo 14.28 - Blogissa: Pala kakkua

Juhlaviikonloppu lähestyy ja jännitys kohoaa koulunsa päättävillä koululaisilla. Meidän lapset ovat odottaneet, tipahtaako postiluukusta kutsuja. Pientä kisaa on ollut, kuka kerkiää minäkin päivänä postilaatikolle. Jännitys palkittiin.

Uskon että jännitystä on myös siellä juhlittavien kotona. Varmasti pitkään on suunniteltu ruokalistaa, kodin ja pihan siivousta ja juhlavaatteiden hankkimista. Se mikä arveluttaa eniten: sää ja millainen sää mahtaa lauantaina olla? Onnistuuko tarjoilu ulkona jne.

Meillä tämä rumba alkaa ensi kesänä rippijuhlien merkeissä, sen jälkeen meillä on yhtä juhlaa, vuosi vuoden perään. Kiitos suuren perheen!

Mutta ei huolta, sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee myös tässäkin. Voinkin tässä blogin yhteydessä kokeilla lukuisan joukon uusia reseptejä, josta sitten toivottavasti löydän omiinkin juhliimme parhaimmat tarjottavat. Ja kuten olen asiakkaiden kysymyksiin vastaillut: reseptit ovat omiani ellen toisin mainitse. Ja ihan totta, ruoat ja leivonnaiset ovat meidän kotona omassa kotikeittiössä valmistettu ja kuvaan itse ruoat sekä leivonnaiset omalla kameralla meidän keittiössä. Se on se blogin juoni.

Sinua ajatellen, kokeilin tämän kesän uusimman ja maistuvimman kakkureseptin á la Valio + Fazer.

Tämä resepti löytyy monista lehdistä, esitteistä ja netistä. Tein tämän kakun piristämään meidän henkilökunnan kahvihetkeä. Nyt henkilökunta antaakin omia vinkkejä ja tilauksia kahvitauon tarjoiluun. Jatkoa seuraa – odota vaan!

Suklainen appelsiinimoussekakku (15:lle)

Pohja:
50 g Valio Voita
1 ps (175g) Fazer Keksimurua
Suklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
3/4 dl sokeria
2 rkl appelsiini- tai mantelilikööriä

Appelsiinirahkatäyte:
4 liivatetta
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (a 200g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun: mansikoita

Leikkaa leivinpaperista pyöreä (halk. 22 cm) paperi ja vuoraa irtopohjavuoka (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Suklaatäyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sulata suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula. Sulata liivatteet kiehuvaan kuumaan likööriin. Lisää se rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Appelsiinirahkatäyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokeri. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Lisää kermavaahto. Kaada täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä vuoka ja laita kakku kylmään hyytymään 3-4 tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille, koristele!

Kommentit: Tämä kakku oli täydellinen kahvipöydän aarre, siis juhlien täydellinen kakkuvalinta. Suosittelen.

 

 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.