Syksyn makuja kokousväelle

Torstai 06.10.2016 - klo 14.51 - Blogissa: Pala kakkua

Jihuu! Blogini on ehdolla K-Ruoka Awardsissa vuoden K-Ruoka blogiksi. Käy kurkkaamassa video ja äänestämässä minua K-ruoka.fissa täällä. Kiitos!

Loimaan Yrittäjät ry:n hallitus kokousti meillä ja tein kokousväelle purtavaa. Onneksi Jyrki muisti ajoissa kertoa, että vieraita saapuu, ehdin jopa hiukan suunnittelemaan mitä leivon. Tällaista tarjottavaa meillä oli:



Syksyn puolukkapiirakka (10-12:lle)

Täyte:
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladi
2 rkl vettä

Taikina:
2 ½ dl piimää
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle muruseos:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia sulatettuna

Kiehauta marjat, hillo-marmeladisokeri ja 2 rkl vettä. Anna hetki jäähtyä. Sekoita piimä, rypsiöljy ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää piimäseoksen joukkoon. Kaada taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle. Lusikoi puolukkatäyte taikinan päälle. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja ripottele seos piirakan pinnalle. Paista uunin alatasolla + 200 asteessa noin 25-30 minuutti (paistoaika riippuu vuoan koosta).

Kommentit: Kylläpä tuli hyvä tuoksu ja niin lämmin jouluinen maku piirakasta. Tämän puolukkapiirakkareseptin löysin netistä Marttojen reseptisivuilta. Puolukkatäytteeseen lisäsin veden, koska jotenkin jäiset puolukat ja hillo-marmeladisokeri sitä kaipasi. Ja tosi hyväähän siitä tuli. Puolukka on aina pop.

P.S. Puolukkapiirakassa ei ole ollenkaan kananmunaa, eli se sopii henkilölle, joka on kanamunalle allerginen. Itselläni oli vuoka halkaisijaltaan 25 cm ja piirakka kohosi niin paljon, että pelkäsin sen tulevan yli reunojen.



Juustoinen kinkkupiirakka (10-12:lle)

Pohja:
100 g margariinia
1 dl juustoraastetta
½ dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 rkl margariinia
½ purjoa
1 punainen paprika
2 rkl valkoista balsamietikkaa
1 tl oreganoa
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 ps (200g) Pirkka kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ rs (a 250g) kirsikkatomaatteja

Valmista pohja. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon juustoraaste, maito sekä keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26-28 cm) pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sulata margariini pannulla. Lisää joukkoon viipaloitu purjo ja kuutioitu paprika, kuullota vihanneksia hetki, lisää balsamietikka ja mausteet. Kuumenna ja sekoita. Lisää pohjan päälle ensin kinkkusuikaleet, sitten purjo-paprikaseos. Ripottele päälle vielä juustoraaste ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään kananmunat ja ruokakerma ja kaada seos täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla + 200 asteessa noin 35 minuuttia.  Ja herkullinen piirakka on valmista.

Näillä eväillä kokousväki tuli tyytyväisiksi ja saivat varmaan monta hyvää asiaakin päätettyä. Loimaan Yrittäjät ry on mukana järjestämässä paikkakunnalla monta erilaista tapahtumaa loimaalaisille, mm. joulunavausta, Loimaan Likka -kilpailua, vapunavausta jne. Paikallisuus on valttimme, kaikella tapaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.