Kakku ystävälle

Maanantai 13.02.2017 - klo 13.30 - Blogissa: Pala kakkua

Odotin malttamattomana Valion kevään uutuuksia myyntiin. Uudet tuotteet ovat aina tervetulleita. Varsinkin tuorejuustouutuudet kiehtovat. Vadelmatuorejuusto on varmasti kevään ja kesän leivonnaisten ehdoton suosikki, mutta klassinen kinuski sopii täydellisesti läpi vuoden niin herkkuihin kuin leivonnaisiinkin. Suklaatuorejuusto on ollut lempparini, mutta nyt rinnalle tuli kinuski, nam! Seikkailin Valion reseptisivuilla ja hain ideaa kinuskikakun ohjeeksi. Sieltä löysinkin idean kinuskijuustokakusta. Koska olen niin ihastunut browniepohjaan tuorejuustokakuissa, piti minun kehitellä oma versio kinuskijuustokakun reseptistä. Tällä kertaa käytin sydämenmuotoista irtopohjavuokaa, tulihan kakku Jyrkin syntymäpäivien kahvipöytään ihan ystävänpäivän alla. Tällainen siitä tuunaten tuli.

Kinuskikakku browniepohjalla (12:lle)

Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita tai leivontamargariinia
¾ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
2 pientä kananmunaa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl Valio Kuohukermaa
3 rs (a 200g) Valio Viola kinuskituorejuustoa
2 rkl vettä
2 dl pieniä vaahtokarkkeja

Koristeeksi:
pieniä vaahtokarkkeja
erilaisia suklaamakeisia
toffeemakeisia

Kinuskikastike:
1 dl Valio Kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Valmista pohja. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai sydämen muotoiseen irtopohjavuokaan (halkaisija 22-23 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Laita tuorejuusto erilliseen kulhoon.  Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi, sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto. Ripottele browniepohjan päälle vaahtokarkit ja kaada täyte päälle, tasoita pinta. Laita kakku kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Valmista kinuskikastike. Mittaa aineet pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä kinuskia n. 5 minuuttia, kunnes se on rakenteeltaan paksuhkoa siirappia.  Keittoaika riippuu kattilan tilavuudesta ja kiehumisen tasosta.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku vaahtokarkeilla sekä suklaa- ja toffeemakeisilla. Kaada kinuskikastiketta raitoina kakun pinnalle.

P.S. Jos toffeemakeiset ovat suuria, leikkaa ne ensin pienemmiksi paloiksi. Käytä ylimääräinen kinuskikastike vaikka jäätelön kastikkeena!

Tämä kakku hupeni tarjoiluvadilta hetkessä. Kakku oli niin makean näköinen, ettei vieraita tarvinnut kahta kertaa kahville kutsua. Tällä kertaa erilainen kinuskikakku Jyrkille, täydellinen myös sydänystävälle!

Hyvää ystävänpäivää!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.