Kattilat huurussa

Keskiviikko 18.05.2016 - klo 13.20 - Blogissa: Pala kakkua

Nyt ovat keittiössä olleet kattilat huurussa, sillä eri iltoina on valmistunut kaksi helppoa ja nopeaa keittoa. Näitä keittoja suosittelen lämpimästi, ne maistuivat meille aikuisille.

Tortellinikeitto (4:lle)

1 rkl margariinia
1 sipuli
1 l vettä
2 kpl Knorr lihafondeja
3 rkl tomaattisosetta, esim. Pirkka
300 g pakastevihanneksia, esim. Apetit Kartanon kasvikset
1 pkt (250g) Pirkka kinkku-juusto tortellineja
1 prk maissia (150/140g)
2 dl ruokakermaa
1 tl oreganoa
1/3 tl rouhittua viispippuria
(suolaa)

Kuumenna margariini kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia margariinissa. Lisää kattilaan vesi ja lihafondit, kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastevihannekset ja tortellinit. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää maissi, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna vielä ja tarkista maku, sillä halutessasi voit lisätä hiukan suolaa.

Kommentit: tämä oli meistä aikuisista hyvää ja yllättävän täyttävää, kiitos tortelliinien.

Meksikolainen jauhelihakeitto (4:lle)

1 rkl margariinia
400 g Pirkka naudan jauhelihaa 10%
1 sipuli
½ tl paprikajauhetta
1 l vettä
2 kpl Knorr lihafondeja
1 ps (750g) Pirkka peruna-keittojuurekset
1 prk (420g) Pirkka valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk (150/140g) maissia
Hiukan rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Ruskista jauheliha margariinissa pinnoitetussa kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Lisää kattilaan vesi ja lihafondit, kuumenna kiehuvaksi. Lisää peruna-keittojuurekset ja valkoiset pavut tomaattikastikkeessa. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää maissi ja mausteet. Halutessasi voit lisätä hiukan suolaa.

Kommentit: tätä keittoa olen tehnyt monta kertaa hiukan aina muunnellen. Aina yhtä hyvää!

Kevään ja tuoreen parsan innoittamana tein supertrendikästä pastaa Hanna G:n ohjeella. Resepti löytyi hänen blogistaan. Vuohenjuusto on aika voimakasta juustoa, ja meillä lapset eivät ole vielä sitä oppineet syömään. Siksi valitsin miedomman makuista vuohenjuustoa, joka suli kivasti kastikkeeksi pastan joukkoon. Tuoksu oli tietty tutun vuohenjuuston omaista, mutta maku taivaallinen! Jopa Jyrki söi tätä pastaruokaa hyvällä ruokahalulla.

Pastaa parsasta ja vuohenjuustosta (4:lle)

360 g Pirkka Penne Rigate -pastaa

1 nippu (500g) parsaa
½ dl oliiviöljyä
1 sitruuna (raasta kuori ja purista 2 rkl sitruunamehua)
1 pkt pehmeää vuohenjuustoa (Chavrox tanko tai tuorejuusto)
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle: Pirkka Grana Padano juustoraastetta

Huuhtele parsa hyvin ja leikkaa kova ja puiseva tyvi (3-5 cm) pois. Kuori valkoinen parsa varovasti perunankuorimaveitsellä nupusta tyveen päin. Paloittele muutaman sentin pituisiksi paloiksi.

Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan 6 minuuttia. Lisää joukkoon paloitellut parsat ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia. Ota keitinlientä talteen 1 dl verran. Valuta pasta ja parsa. Sekoita erillisessä suuressa kulhossa oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori, 2 rkl sitruunamehua ja murennettu vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon pasta ja parsa. (Lisää keitinlientä jos haluat.) Sekoita. Jos käytät vuohenmaitotuorejuustoa, se sulaa mukavasti pastan joukkoon. Ripottele päälle juustoraastetta. Tarjoa heti.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.