Kesäisen aamun taikaa

Keskiviikko 08.07.2015 - klo 09.13 - Blogissa: Pala kakkua

Hyvin rokatun yön jälkeen maistui kunnon aamupala. Lapset nukkuivat pitkään, joten sain rauhassa häärätä aamupalaa. Paistoin ison kasan kananmunia ja pekonia. Lisäksi varasin kaikenlaisia kastikkeita, maustekurkkua, tomaattia, sipulia, juustoa ja mausteita keittiön pöydälle. Ajatus oli, että jokainen saa tehdä itselleen sandwichin eli kerrospaahtoleivän. Koska talo oli vielä hiljainen, tein itselleni ensimmäisen sandwichin, keitin kahvia, hain aamun lehdet ja suuntasin terassille. Aurinko paistoi melko kuumasti jo klo 10, joten tiedossa oli hellepäivä.

Niin nautin hiljaisuudesta ja hyvästä sandwichistä takapihalla, kunnes yllätyksekseni sain aamupalaseuraa…

Marin sunnuntain sandwichit

2 paahtoleipäviipaletta paahdettuna
kurkkumajoneesia
hampurilaiskastiketta tai paprikamajoneesia
pekonia rapeaksi paistettuna
paistettuja kananmunia
sipulia renkaina
maustekurkkuviipaleita
cheddarjuustoviipaleita
tomaattia viipaleena
barbeque-kastiketta

Voitele paahdetut leipäviipaleet kurkkumajoneesilla. Kokoa haluamasi sandwich yllä olevista raaka-aineista. Käytä reilusti täytteitä niin saat makua ja kokoa leipääsi. Samalla vaivalla teet leipiä isommallekin porukalle vaikkapa illanistujaisiin.

 

Tyttöjen herättyä Zossu halusi paistaa amerikkalaisia pannukakkuja. Hän otti oman keittokirjansa Juniorikokin esiin ja rupesi tekemään pannukakkutaikinaa. Suuri keittokirja Juniorikokki on tehty ruoanlaitosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Kirjassa on selkeät työvaihekuvat ja paljon erilaisia vinkkejä. Zossu paistoi runsaasti pieniä pannukakkuja. Sen jälkeen kokosimme yhdessä kirjan kuvan mukaisia annoksia ja nautimme jälkkäriksi makeat mansikka-kermapannarit. Makeaa mahan täydeltä, voin sanoa… Tässä vielä resepti:

Amerikkalaiset pannarit (8:lle)

2 kanamunaa
3 dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

paistamiseen: margariinia
Lisäksi: sesongin marjoja (mansikoita, vadelmia tai mustikoita) ja kermavaahtoa.

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää ripaus suolaa. Paista taikinasta pieniä pannareita ohukaispannulla. Käännä pannarit varovasti, jotta kuohkeus säilyy. Halutessasi voi tehdä pannareista jokaiselle hauskat annokset mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.