Licence to grill - lupa grillata

Torstai 12.05.2016 - klo 14.40 - Blogissa: Pala kakkua

Tulipa ”helteet” sopivasti. Grilli pestiin ja huollettiin ja niinpä se oli valmis grillikauden avaukseen. Ja kylläpä pihvit ja makkarat maistuivat. Sitä minun lempiruokaa kesällä, ja monen muunkin!

Uusien tuotteiden kehittely liha- ja kalatiskiin on aina mielenkiintoista ja odotan innolla uusien makujen testaamista. Oikeastaan vaikeinta on valita parhaat ja mielenkiintoisimmat tuotteet myyntiin, sillä uusia marinadeja on paljon saatavilla ja valinta on välillä vaikeaa. Testasin kymmentä eri makuista paistettua lohta tässä taannoin. Lohifileet oli maustettu erilaisilla marinadeilla tai öljyillä. Löysin heti omat lempimaut. Tarkoituksemme on laajentaa kesällä grillattavien kalatuotteiden valikoimaa. Katsotaan mitä kaikkea kalamestarimme kehittelee.

Lihamestarin uutuudet pääsivät heti grilliin testattavaksi.

Piri piri -pihvi porsaan kasslerista ei ollut ollenkaan niin vahvan makuista kuin odotin eli sitä kannattaa grillata. Tulee varmasti eri makuinen pihvi, sopivasti pippuria ja chiliä. Karibian jättipihvi porsaan ulkofileestä on suuri ja mehevä. Kaneli ja inkivääri maustavat pihvin hehkuvaksi kuin Karibian aurinko, suosittelen! Kauppiaan rouvan pihviä kannattaa myös grillata, maistuu varmasti. Tässä barbeque-marinoidussa pihvissä on oma makeutensa ja kaunis väri, joka tulee muuten eräästä suosikkijuomasta! Minun suosikkini! Nämä pihvit ovat lihamestarimme tekemiä ja löytyvät kauppamme lihatiskistä sekä itsepalveluhyllyltä.

Vinkki makkaran ystäville alla.

Makkaratikut (8:lle)

2 pkt (a 400g) grillimakkaraa
1 pkt HK Amerikan pekonia
Lisäksi: 8 kpl jäätelötikkuja

Kerää talteen jäätelötikkuja. Laita yksi jäätelötikku makkaran toisesta päästä keskeltä makkaran sisään. Pyöritä tiukasti makkaran ympärille amerikanpekoniviipale. Grillaa makkara syötävän kuumaksi.

P.S. Jos haluat päästä helpolla, on valintasi kaupan hyllyllä HK Kabanossi pekonitikkarit, grillausta vaille valmis paketti! TÄMÄN KESÄN HITTI! Makkaran kanssa suosittelen varhaiskaalista tehtyä salaattia. Tässä resepti.

Herkullinen coleslaw (8:lle)

600 g varhaiskaalia
3 porkkanaa
1 ps (150 g) Valio Auramurua
1 prk (227/140 g) ananaspaloja omassa mehussa

Kastike:
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia tai majoneesia
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ tl paprikajauhetta
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
(ripaus sokeria)

Koristeeksi: hienonnettua persiljaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuoritut porkkanat. Sekoita kaali, porkkana, valutetut ananaspalat ja Auramuru keskenään. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää salaattiin, sekoita hyvin. Anna tekeytyä hetki kylmässä ja tarjoa pitaleipien lisänä tai grilli- ja makkararuokien kanssa. Tätä salaattia olen tehnyt monena kesänä, kun meillä on ollut vieraita ja ruokalistalla on ollut grilliruokaa. Suosittelen, vaihteeksi hiukan erilainen kaalisalaatti!

Näin lämpimällä ilmalla maistuvat niin juotavat, kuin lusikoitavatkin smoothiet. Tässä yksi lemppari, joka sopii niin perheen urheilua harrastavalle junnulle kuin huoltojoukoillekin – vaikka aamupalaksi!

Lusikoitavan hyvä mansikka-banaanimixi (4:lle)

4 dl mansikoita
1 banaani
2 dl maitoa
1 dl kaurahiutaleita
½ dl Hunajayhtymän juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria

Mittaa aineet syvään kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tarjoa kylmänä. Tästä hyvä startti päivään!

Ei päivää eikä viikkoa etteikö meillä jotain leivottaisi. Tällä kertaa leipurina toimi Zossu. Kuinka ihanaa oli tulla leivonnaisentuoksuiseen kotiin, kun mansikkatartaletit odottivat maistajaa. Zossu oli laittanut valmiit tartaletit kauniisti kahdelle eri vadille. Keittiö oli melkein siivottu, jihuu! Ja kyllähän äidille mansikkatartaletit maistuivat. Kiitos Zossu! Alla vielä resepti.

Mansikkatartaletit (n. 16 kpl)

1 pkt (400g) Pirkka murotaikinaa, pakaste

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi: tuoreita mansikoita

Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi ja ota esim. pyöreällä lasilla (halkaisija 8 cm) pyöreitä taikinapaloja. Painele taikinapalat pienten foliovuokien syvennyksiin. Vuokia ei tarvitse voidella. Pyöritä foliosta palloja ja asettele yksi pallo jokaisen taikinapalan päälle painoksi. Paista pohjia + 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota foliopainot pois ja laita pohjat vielä uuniin 3-5 minuutiksi, kunnes pohja on kypsä. Anna pohjien jäähtyä. Nosta jäähtyneet pohjat tarjoiluvadille. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja lisää vaahdotettu vispikerma joukkoon. Jaa täyte tartalettipohjille ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Kommentti: nämä maistuivat niin kesälle!

Vinkki kesälle: peitä salaattikulhot ja -vadit kelmuhupulla. Helppo tapa pitää ötökät pois ruoan kimpusta esim. Terassilla tai mökillä. Sopii myös ruoan peittämiseen; voit käyttää sitä jääkaapissa, pakastamisessa ja mikroaaltouunissa. Tuote löytyy leivinpapereiden ja tuorekelmun lähettyviltä hyllystä K-citymarketista.

Hyvää helluntaita!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.