Makumatka alkakoon

Maanantai 12.10.2015 - klo 12.58 - Blogissa: Pala kakkua

Tässä meidän perheen yksi arkihelmi: broileripasta. Nyt se on tuunattu juustokastikkeella.

Arjen hektisyys tekee sen, että arkena ruoan pitää valmistua nopeasti. Sen vuoksi onkin tärkeää valita ruokalistalle helppoja, nopeita arkiruokia, mitkä maistuvat perheelle. Viikonloppuisin toivottavasti on aikaa valita hiukan pidemmän kypsymisajan vaativia ruokia. Zossu on meidän perheen pastakokki. Hän loihtii viikoittain erilaisia pastaruokia, ihan itse. Broileri ja kasvikset ovat pääosassa! Tähän juustoiseen broileripastaan hän valitsi raaka-aineet ja minä valmistin sen tällä kertaa. Yhteistyötä tämäkin :)

Juustoinen broileripasta (6:lle)

1 ps (500g) Pirkka Penne Rigate -pastaa
vettä
1 rkl ruokaöljyä
ripaus suolaa

Keitä pasta pakkauksen mukaan 11 min. Huuhtele kuumalla vedellä ja valuta.

450 g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaleita
margariinia paistamiseen
½ tl currya
2 porkkanaa (tai 200 g porkkanaviipaleita, pakaste)
1 prk (150/140g) maissia
1 prk (3,5 dl) Valion kermaista juustokastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Ruskista broilerin fileesuikaleet kasarissa tai vokkipannulla margariinissa. Lisää curry, sekoita. Kuori ja viipaloi porkkanat ohueksi viipaleiksi. Lisää pannulle porkkanaviipaleet ja valutetut maissit. Sekoita ja jatka paistamista hetki. Lisää joukkoon juustokastike ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua muutama minuutti ja lisää valutettu pasta joukkoon. Kääntele pasta ja kastike sekaisin, kuumenna. Lisää halutessasi hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Helppo herkullinen ruoka on valmista!

Kotoinen thai-curry (6:lle)

500 g porsaan kinkkusuikaleita, maustamaton
2 rkl rypsiöljyä
pala lanttua
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
½ sipuli hienonnettuna
1-2 rkl keltaista currytahnaa, esim. Pirkka (löytyy Makuja maailmalta –hyllystä)
2 rkl fariinisokeria
2 prk (a 400g) kookosmaitoa, esim. Pirkka (löytyy Makuja maailmalta –hyllystä)
1-2 rkl kalakastiketta (löytyy Makuja maailmalta –hyllystä)
1 rkl lime- tai sitruunamehua
½ dl suolapähkinöitä

Ruskista kinkkusuikaleet kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, kuutioidut lanttu, palsternakka ja juuriselleri sekä currytahna. Sekoita ja jatka paistamista. Lisää joukkoon fariinisokeri, kookosmaito ja kalakastike. Kuumenna ja anna hautua hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vielä limemehu ja rouhitut suolapähkinät. Tarjoa ihanan tuoksuista ja herkullista kotoista thai-currya keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Olet kuin makumatkalla!

Mielenkiintoiset syksyn uutuudet ovat saapuneet kauppoihin. Onpa kiva päästä jälleen kokeilemaan uusia tuotteita ja makuja. Zassun valinta uutuustuotekokeiluun oli Pirkan sitruunatäytteiset croissantit. Nämä pikkumakeat tulivat käden käänteessä valmiiksi ja treenien jälkeen tytöt pääsivät niitä maistelemaan. Ja ne maistuivat kaikille. Sitä ennen croissantit tietenkin kuvattiin.

Otin itse muutaman erilaisen kuvan, kuten myös Zassu. Samalla keskustelimme ruokien ja leivonnaisten kuvaamisesta blogiani varten. Sain palautetta kuvieni ”laadusta”, eli kun kuvien väri on niin keltainen. Niin on, sanoin. Valaistus kotikeittiössä on mitä on, ei sitä ole suunniteltu kuvien ottamiseen, lisäsin. Neidin näkemys oli, että jos blogini olisi tunnetumpi, voisin ostaa lisävaloja, jotta kuvat olisivat valoisampia ja kirkkaampia, sanoi Zassu. En tiedä mitä neiti tuolla ajoi takaa, mutta jäin miettimään tuota valoasiaa.

Keskustelimme myös siitä että joillakin bloggareilla on kotona studio tai ns. kuvausnurkkaus. Ja varmasti myös valoasia kunnossa. Kerroin, että minulle tämä on harrastus, jos se olisi ammatti, aivan varmasti tekisin kuvausnurkan valoineen ja taustoineen. Ehkä tulevaisuudessa.. Asia jäi pyörimään mieleeni, ja sainkin hyvän idean asiaan liittyen, mutta mistä saisin lisää aikaa, jotta ehtisin kaikki ideat toteuttaa?

Tässä Zassun croissantit hänen kuvaamanaan:

Pirkka sitruunatäytteiset croissantit (8 kpl/pussi), löytyvät kaupan pakastealtaasta tai pakastekaapista. Paista jäiset croissantit leivinpaperin päällä uunipellillä, uunin keskitasolla 175 asteessa noin 14-16 minuuttia.

Näin Facebookissa jo syksyn alussa videon ja reseptin omenaruusuista. Päätin jo silloin, että noita haluan kokeilla, näyttävät niin hienoilta ja idea oli loistava. Nyt Kinuskikissan blogissa sama resepti löytyy myös suomen kielellä. Omat omenapuut notkuivat omenista, joten tämä oli kokeiltava. Ja tässä muutama kuva työvaiheista ja lopputuloksesta: omenaruusut, ole hyvä!

Omenaruusut (6 kpl)

3 kpl voi- tai lehtitaikinalevyä (1/2 pkt)

Täyte:
1 ½ isoa punaista omenaa
1 rkl sitruunamehua
1 ½ tl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
kanelia
Pinnalle: tomusokeria

Ota voi- tai lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Valmista omenatäyte. Pese omenat ja poista siemenkodat. Halkaise omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet mikronkestävään kulhoon, sekoita joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Kypsennä omenaviipaleita mikroaaltouunissa (teho 600 W) n. 2 minuuttia. Voit pysäyttää mikron pariin otteeseen ja sekoitella omenaviipaleita, jotta pehmenevät tasaisemmin (tarkoitus on pehmentää niitä, jotta ne taipuvat taikinan sisällä rullalle). Leikkaa taikinapalat pituussuunnassa kahtia.

Kauli taikinapalat kaulimella hiukan ohuemmiksi (pituus noin kaksinkertaistuu). Ripottele taikinapaloille kanelia ja vaniljasokeria. Asettele levyjen reunoille omenaviipaleita vieri viereen niin, että niiden pyöreä kuorireuna tulee taikinalevyn ulkopuolelle. Käännä taikinan toinen reuna omenoiden päälle. Kieritä rullalle. Nosta rullat paperisiin vuokiin ja vuoat muffinssipellin syvennyksiin. Paista omenaruusuja 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä omenaruusut alumiinifoliolla. Sihtaa päälle tomusokeria.

Kommentit: kaunis idea, herkullinen sellainen, teen toistekin, varmasti erilaisia versioita eri sesonkeihin. Nam!

Jos teet reseptin tuplana, saat käytettyä 500 g paketin kerralla ja ruusuja on valmiina silloin 12 kpl.

P.S. Muistatko kun kerroin kuppikakku-kirjoituksessa ideasta, minkä meinasin toteuttaa? Toteutin sen. Meillä oli kaupalla asiakasilta lokakuun alussa, kauppa siis täynnä hulinaa ja huisketta! Lapset pääsivät koristelemaan kuppikakkuja (muffinsseja) ja saivat joko syödä sen kaupalla tai viedä sen kotiin. Ja se oli suosittu ohjelmanumero, sillä 100 innostunutta ja reipasta pientä leipuria vieraili kahvilassamme kahden tunnin aikana. Ja kuinka hienoja kuppikakkuja (muffinsseja) syntyikään.

Arkisia asioita mielessäni, silti mietin, mihin makumatkamme jatkuukaan?

 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.