Mannapuuron salaliitto

Torstai 20.10.2016 - klo 15.37 - Blogissa: Pala kakkua

Olipa lauantaiaamu ja en olisi millään jaksanut nousta puuroa keittämään! Mutta kun kolmas lapsista pyysi mannapuuroa, oli pakko nousta sängystä. Olin ollut edellisenä päivänä talkoohommissa liikuntahallilla ja tuli ilmeisesti seistyä paikoillaan sen verran, että paikat tulivat kipeiksi. Pitäisi varmasti tehdä oman kunnon ja kropan vuoksi enemmän töitä. Kuntosaliharjoittelu olisi varmaan ihan hyvää tekemistä. Poweria kortissa kyllä nyt on, kunhan vaan olisi sitä aikaa, ja saisi itsestä irti…

No, mannapuuro tuli keitettyä ja kohta sainkin olla tekemässä jo lounasta. Kun nuorimmainen lisäksi toisti jatkuvasti haluavansa leipoa pullaa, siis pikkupullia, vietin koko päivän keittiössä. Minun tapani rentoutua.



Jyrkin toiveena lounaalle oli nakkikeitto mutta hän saikin jotain vielä parempaa, nimittäin siskonmakkarakeittoa. Itselleni tein feta-quinoasalaatin sekä ihan oman sinappisen salaatinkastikkeen. Kylläpä salaatti maistui ja sitä pystyikin syömään reilun annoksen. Kevyttä kuin mikä! Se pitää tosin sanoa, että salaatin kruunasi tuo makea sinappinen salaatinkastike jonka resepti on omani ja kun sitä teen niin se hupenee – melkein voisin syödä sitä lusikalla!

Tässä siskonmakkarakeiton, salaatin sekä sinappisen salaatinkastikkeen reseptit.



Siskonmakkarakeitto meidän tapaan (6:lle)

1 ½ l vettä
2 lihaliemikuutiota
5 porkkanaa
1 ½ kg perunoita
½ purjoa
500 g siskonmakkaroita
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa

Lisää kiehuvan veden joukkoon lihaliemikuutiot, sekoita. Kuori ja viipaloi porkkanat, lisää lihaliemeen. Anna kiehua viitisen minuuttia. Kuori ja kuutioi perunat, halkaise ja viipaloi purjo. Lisää lihaliemen joukkoon. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Purista siskonmakkarat nokareina (palloina) kiehuvan liemen joukkoon. Hauduta muutama minuutti. Lisää hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria sekä reilusti hienonnettua persiljaa.

Kommentit: tämä keitto ei pitkään kattilassa odottanut, kaikki tuli syötyä. Herkullista!



Feta-quinoasalaatti (6-8:lle)

3 dl Risella Tumma riisi-quinoa moniviljaseosta
vettä

Marinadi:
3 rkl Keiju Rypsiöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl Hunajayhtymän juoksevaa hunajaa
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
½ tl rouhittua viispippuria tai roseepippuria

Lisäksi:
200 g fetaa
4 tomaattia
1 paprika
1 makea sipuli
2 prk (150/140g) maissia
1 dl hienonnettua basilikaa
1 dl hienonnettua persiljaa

Koristeeksi: mansikoita

Keitä riisi-quinoa pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää riisi-quinoan joukkoon. Anna maustua hetki kylmässä. Kuutioi feta, tomaatit, paprika ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Laita ainekset tarjoiluvadille ryhmiksi tai sekoita kaikki keskenään marinoidun riisi-quinoan kanssa.  Tarjoa arkisesti ruokaisena salaattina tai vaikkapa vieraille lisäkesalaattina.

Vinkki: persiljan saa helposti hienonnettua saksilla kulhossa.

Marin sinappinen salaatinkastike

½ dl makeaa sinappia
½ dl sokeria
2 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 ½ rkl HP-kastiketta
1 tl viispippurisekoitusta tai rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
2 ½ dl Keiju Rypsiöljyä

Sekoita öljyä lukuun ottamatta muut aineet kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten esim. sähkövatkaimella. Tarjoa salaatin kanssa.

Zassu ”raahasi” minut kuntosalille ja tekihän se..hyvää! Ja palautetta tuli salipukeutumisesta..
Täytynee kurkata Jutta G:n mallistoa urheilupukeutumisen osastolta! Jospa meikäläisestä saisi kunnon kuntoilijan näköisen.

P.S. K-Ruoka Awards -finaalin äänestysaikaa on 24.10 asti, käy äänestämässä blogiani Pala kakkua täältä >>

Kiitos – ja kumarrus!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.