Marin parhaat - vinkit pääsiäiseen

Maanantai 21.03.2016 - klo 12.40 - Blogissa: Pala kakkua

Kokosin sinulle blogistani vinkit pääsiäisen tarjoiluun. Nämä reseptit ovat omia suosikkejani ja sopivat hyvin kevään juhlaan. Pääsiäisen ruokapöydässä on tietty oltava lampaan lihaa ja broileria, eikä mämmiä pidä unohtaa! Mutta koska rakastan salaatteja ja leipomista, on helppo suositella näitä seuraavia herkkuja.

Mangotuorejuustokakku (10:lle)

Pohja:
60 g margariinia
10 kpl digestive-keksejä (n. 170 g)
Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl sitruuna- tai limemehua
2 dl Valio Kuohukermaa
2 prk (a 200 g) Valio Viola Mango tuorejuustoa
¾ dl sokeria

Kiille:
1 ½ liivatelehteä
1 rkl sitruuna- tai limemehua
2 prk mangososetta (lasten hedelmäsose a 135 g)
2 rkl sokeria

Koristeeksi: ananaskirsikoita

Leikkaa leivinpaperista pyöreä halkaisijaltaan 22-24 cm kokoinen pala. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 22-24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Vaahdota kuohukerma. Sekoita tuorejuusto, kermavaahto ja sokeri keskenään. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita varovasti täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia.

Valmista kiille: Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita kiilteen aineet keskenään ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Anna kakun vielä hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Koristele kakku esim. ananaskirsikoilla.

Tässä juhlava jälkiruoka perheellesi. Kondensoitu maito sopii hyvin erilaisiin jälkiruokiin ja leivontaan. Tuotteen löydät Makuja maailmalta -hyllystä.

Cheese cake cup (8:lle)

2 dl kuohukermaa
2 prk (a 200 g) Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa

Lisäksi: 90 g Digestive-keksejä ja valmista vadelmahilloa

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen joukkoon. Murenna keksit. Kokoa jälkiruoka laseihin tai annosmaljoihin kerroksittain: pojalle keksimurua ja hilloa, sitten juustotäytettä ja päällimmäiseksi vielä hilloa ja keksimurua. Anna tekeytyä kylmässä. On niin ihanan makeaa!

Kindersuupalat (n. 24 palaa)

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
120 g Pirkka leivontamaitosuklaata

Täyte:
160 g huoneenlämpöistä voita
2 dl vaniljakreemijauhetta
4 rkl kermaa

Suklaakuorrute:
200 g Pirkka leivontamaitosuklaata
30 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Koristeluun: Pirkka valkosuklaahippuja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Rouhi maitosuklaa ja sekoita taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (25 cm x 35 cm). Paista pohjaa + 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa täytteen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute täytteen päälle. Ripottele pinnalle valkosuklaahippuja. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

Tuunaa: Laita täytteeksi vaniljatuorejuustoa, pääset paljon helpommalla.

Avokado on uusi suosikkiraaka-aineeni. Sitä tulee jo mukavasti käytettyä salaatteihin. Puolikkaat avokadot voi kesällä grillata ja täyttää mieleisellä täytteellä. Alla oleva versio täytetyistä avokadoista sopii ruokapöytään ihan milloin vain ja on täyttävää – ja näyttävää!

Täytetyt avokadon puolikkaat (4:lle)

4 kpl syöntikypsiä avokadoja
suolaa

Täyte:
4 pekoniviipaletta
2 dl leipäkuutioita (täysjyväpaahtoleivästä leikattu)
2 tomaattia
pieni pala jäävuorisalaattia
2 rkl majoneesia
suolaa
viispippuria rouhittuna

Ruskista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja siirrä ne jäähtymään talouspaperin päälle. Ruskista leipäkuutiot pannulla pekonin rasvassa, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat rapeita. Leikkaa pekoni kuutioiksi. Laita leipäkuutiot ja pekoni kulhoon. Sekoita joukkoon kuutioitu tomaatti ja salaatti. Sekoita täytteen joukkoon majoneesi ja mausteet. Halkaise avokadot ja poista kivi. Ripottele pinnalle suolaa. Täytä avokadot täytteellä ja nauti iltapalana.

Karibian salaaatti (5-6:lle)

500 g katkarapuja, pakaste
1 omena
½ kurkku
100 g varsiselleriä
1 prk (227/140g) ananaspaloja omassa mehussa
1 dl hienonnettua tilliä

Kastike:
1 prk (200g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1 dl Kavli sitruunamajoneesiä
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua sitruunapippuria

Koristeeksi: hienonnettua tilliä

Sulata katkaravut. Kuori ja kuutioi omena. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja viipaloi varsiselleri. Hienonna tilli. Valuta ananaspaloista mehu. Jos ananaspalat ovat isoja, voit leikata ne pienimmiksi. Yhdistä salaatin aineet kulhossa. Valmista kastike sekoittamalla aineet keskenään ja lisää se salaatin joukkoon. Sekoita ja anna tekeytyä hetki kylmässä. Sitruunainen maku on voimakkaimmillaan heti salaatin valmistamisen jälkeen, eli heti syömään!

P.S. Jos käytät tavallista majoneesia, lisää joukkoon sitruunamehua ja rouhittua sitruunapippuria. Tuunaus on sallittua!

Pääsiäisen värikäs salaatti (6-8 :lle)

½ ruukku lehti- tai jääsalaattia
1/2 ps babypinaattia, tuorekäyttöön sopivaa
½ kurkku
1 prk persikanpuolikkaita mehussa (410/235g)
50 g HK härän kylmäsavupaistia viipaleena
200 g leipäjuustoa
1 rs kirsikkatomaatteja

Revi salaatti vadille ja nostele joukkoon huuhdotut babypinaatit. Lisää kuutioitu kurkku ja valutetut, kuutioidut persikanpuolikkaat. Leikkaa leipäjuusto myös kuutioiksi ja asettele salaattipedille. Tee härän kylmäsavupaistiviipaleista ruusukkeita ja laita kauniisti salaatin päälle. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit. Tarjoa salaatti sinappisen salaatinkastikkeen kanssa.

Tässä kohtaa on kyllä vielä tuotava esiin Nutella-juustokakku. Tästä kakusta saat helposti näyttävän kahvipöydän katseenvangitsijan. Kuviot voi kukin tuunata oman näköisiksi, siinä sen salaisuus. Täyteläinen Nutella-juustokakku on tämän päivän trendikakku. Yllätä perheen nuoriso kakkuvalinnallasi!

Nutella-juustokakku (12:lle)

Pohja:
175 g LU:n Dominokeksejä
80 g leivontamargariinia

Täyte:
130 g valkosuklaata
2 prk (á 200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
2 kpl kananmunia
1 prk (150 g) creme fraiche 18% (esim. Pirkka)
100 g Nutellaa

Valmista pohja. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (20-22 cm) kokoinen pala. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Sulata suklaa ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja cream fraiche keskenään. Sekoita joukkoon lopuksi suklaa. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä (lämmitä) Nutellaa hiukan mikroaaltouunissa. Lusikoi Nutellaa reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita täytteen pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle syntyy kuvioita. Paista kakkua uunissa 150 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä vielä pehmeä.

Avaa uunin luukku hetkeksi niin, että kosteus poistuu uunista. Laita uuninluukku kiinni ja sammuta uuni. Anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen pois vuoasta. Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kommentit: tämä kakku on niin täyteläinen ja makea, että pienet palat riittävät kahvin kanssa. Makeannälkäsi on taatusti taltutettu!

Yksi vuoden tärkeimmistä ruokapyhistä on edessä ja me täällä kaupalla olemme valmiita sinua palvelemaan. Oikein munarikasta ja herkullisten makujen täyttämää pääsiäistä sinulle ja perheellesi!