Mikä ihmeen kumkvatti

Keskiviikko 25.11.2015 - klo 16.18 - Blogissa: Pala kakkua

K-RuokaPirkka Talvi -lehti sisältää niin monta mielenkiintoista reseptiä, että valinnan vaikeuksia tulee. Perheemme pitää lohiruuasta, joten edellisen postauksen leivonnaisohjeiden jälkeen valitsin kokeiluun mozzarellalohen. Tällä kertaa noudatin reseptiä aika lailla tarkkaan, eli tässä resepti:

Mozzarellalohi (4:lle)

600g kirjolohifileetä, esim. Pirkka
¾ tl suolaa
rouhittua mustapippuria tai sitruunapippuria
1 rkl voita
2 tomaattia
1 pkt (125g) Pirkka mozzarellaa
4 aurinkokuivattua tomaattia
Lisäksi:
1 ps (60g) Pirkka rucolaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
ripaus rouhittua mustapippuria

Poista fileestä nahka ja pystyruodot pinseteillä (jos niitä on). Mausta filee suolalla ja rouhitulla pippurilla molemmin puolin ja leikkaa neljään annospalaan. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta rucola, kuori ja viipaloi valkosipulit. Paista kalapaloja pinnoitetussa pannussa voissa 2-3 minuuttia per puoli ja nosta uuninkestävälle vadille. Lado kaloille tomaattiviipaleet, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja päälle mozzarellaviipaleet. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja kuumenna uunin ylätasolla +225 asteessa viisi minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Kiehauta valkosipuliviipaleita pannulla voissa ja lisää rucolasalaatti. Kiehauta salaattia hetki voissa, kunnes se pehmenee. Tarjoa se kalan ja keitetyn perunan tai perunasoseen kanssa.

Kommentit: kylläpä oli kesän makua tämä ruoka tulvillaan! Kesäinen mökki-ilta tuli kyllä mieleen, niin tuoreen ja raikkaan makuinen tämä mozzarellalohi oli. Lisäksi tämä kalaruoka oli helppo tehdä. Suosittelen lämmöllä!

Raikas lehtikaalisalaatti (6:lle)

1 ps lehtikaalia
(1 vihreä jalapeno)
3 mandariinia (esim. Bruno) tai appelsiiniä
150g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
Kastike:
1/2 dl appelsiinimehua
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl majoneesia tai creme fraichea
2 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Koristeeksi: pähkinärouhetta tai salalattisiemensekoitusta

Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Jos haluat käyttää jalapenoa, halkaise se ja poista siemenet sisältä. Viipaloi jalapeno. Kuori mandariini tai appelsiini. Irrota lohkoiksi ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sekoita salaatin aineet kulhossa sekaisin. Valmista kastike sekoittamalla aineet keskenään tasaiseksi. Lisää kastike salaatin joukkoon, sekoita. Anna salaatin maustua kylmässä hetki ja tarjoa vaikka kala- tai liharuoan salaattina.

Kommentit: lehtikaali on vielä uusi tulokas, minkä vuoksi haluan siitä tehdä aina uudelleen jotakin. Lapset eivät vielä ole oppineet sitä syömään. Joten työtä riittää vielä tässä kohtaa..

Olemme Jyrkin kanssa juuston ystäviä. Joskus viikonloppuisin on mukava koota juustotarjotin ja maistella erilaisia juustoja. Juustotarjotin on hyvä vaihtoehto myös vierastarjoiluun, sen ympärille kun voi rakentaa vaikka mitä. Sitä ajatellen halusin kokeilla kumkvattihilloa ja maistella sitä brie-juuston kanssa. Kumkvatti on pieni, kahden eri sitrushedelmän risteymä. Ne käytetään kuorineen, myös tähän hilloon. Reseptin löysin uusimmasta K-RuokaPirkka Talvi -lehdestä.

Kumkvattihillo

300 g kumkvatteja
1 dl sokeria
½ dl vettä

Viipaloi pestyt kumkvatit kuorineen. Poista tarvittaessa siemenet. Keitä kumkvatteja, sokeria ja vettä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kumkvatit ovat hiukan pehmenneet. Tarjoa Brien ja hapankorppujen kanssa.

Kommentit: Tämä hillo oli kyllä erikoisen makuista sillä se maistui yhtä aikaa makealta ja kuitenkin kitkerältäkin. Mutta brie-juuston kanssa se maistui erinomaiselta. Jos haluat yllättää vieraat uudella tuttavuudella, kannattaa kokeilla tätä hilloa. Vein kumkvattihilloa kaupalle ja laitoin kahvipöytään yllätykseksi pienet maistiaiset hillosta briejuuston kera. Uusi makuyhdistelmä siis henkilökunnallekin!

Tässä sinulle joulun helpoin ja herkullisin tiramisu. Luumulla ja kanelilla maustettu rahka tuo joulun keittiöösi, niin helppoa ja niin hyvää!

Jouluinen tiramisu (6:lle)

1 dl kuohukermaa
1 prk Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1 rkl sokeria
6 kpl LU Bastogne caramelized sugar&cinnamon kandisokerikeksejä
Koristeeksi: LU Bastogne kandisokerikeksejä (kaakaojauhetta)
Lisäksi: vahvaa kahvia, esim. Starbucks-kahvia keitettynä ja jäähtyneenä

Vaahdota kerma ja lisää maustetun rahkan joukkoon. Mausta sokerilla. Murenna kandisokerikeksit (jätä hiukan muruja koristelua varten sivuun). Kokoa tiramisujälkiruoka pieniin jalallisiin laseihin. Murenna lasin pohjalle kandisokerikeksiä, lisää päälle hiukan kahvia. Lusikoi tiramisutäytettä lasiin. Lisää päälle vielä koristeeksi murennettua kandisokerikeksiä ja sihtaa päälle halutessasi kaakaojauhetta.

Aikuiseen makuun: korvaa kahvi esim. manteliliköörillä.

Oletko huomannut, että joulu vaan lähestyy vauhdilla? Entä oletko jo aloittanut joulusiivouksen? Minä aloitin – tuli tuo sauna jo pestyä. Tästä on hyvä jatkaa..

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.