Pääsiäisen kahvipöydän herkut

Keskiviikko 16.03.2016 - klo 16.42 - Blogissa: Pala kakkua

Oletko sinä makeaa vai suolaista sorttia?

Pääsiäisen kahvipöydän kruunaa joko viettelevä lohi-parsapiirakka tai taivaallisen makuinen mariannekakku. Pääsiäisen pyhille sopii loistavasti myös tuo rukiinen lohi-parsapiirakka. Pidämme Jyrkin kanssa suolaisista piirakoista ja tämä oli ruokaisa iltapala meille. Parsa sopii lohen kanssa niin hyvin – suosittelen!

Lohi-parsapiirakka (8:lle)

Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia
¼ tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
n. 400 g tuoretta vihreää parsaa (meidän kaupassa nippu parsaa painoi 450g)
150 g Pirkka kylmäsavulohta viipaleina
1 iso sipuli
½ rkl öljyä
1 prk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmista pohja. Sekoita jauhot, suola ja pehmeä margariini keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun pitkänomaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille (tai pyöreään halk. 25 cm). Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 cm puumaista osaa pois. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta parsat lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.

Leikkaa lohiviipaleet pienimmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle. Paista +225 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa tai Pääsiäisen kahvipöydän suolaisena makupalana.

Sinä joka pidät MAKEASTA ja MINTUSTA, leivoinpa juuri sinua varten niin ihanan makuisen mariannekakun että!

Mariannekakku (12:lle)

Pohja:
1 pkt (345 g) Fazer Marianne -täytekeksejä
75 g leivontamargariinia

Täyte:
6 liivatetta
2 rkl maitoa
2 prk (a 2 dl) kuohukermaa
200 g maustamaton tuorejuustoa
1 prk (200g) turkkilaista jogurttia
1 ps Fazer Marianne crush -rouhetta
½ dl sokeria

Pinnalle:
½ pkt (a 345g) Fazer Marianne -täytekeksejä
Fazer Marianne -rakeita tai muita makeisrakeita

Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Kiinnitä irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri. Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan.

Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja karkkirakeilla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille.

Kommentit: minun lemppari, ehdottomasti. Tätä kakkua on helppo muunnella keksien ja karkkien suhteen. Katsotaan mitä tästä vielä kehittelen.

P.S. Nämäkin reseptit nappasin K-ruoka-lehdestä. Nappaa sinäkin!

Kaupalla tapahtuu!

Teemme kaupalla pientä remonttia. Hedelmien ja vihannesten kylmäkalusto on siirretty uuteen paikkaan. Uudet matalat kalusteet hedelmä- ja vihannesosaston sekä leipäosaston välissä ovat jo paikoillaan ja melkeinpä hyllyt täytettykin. Elintarvikkeen käytäville tulee uusi ilme, uutta väriä ja uusia kuvia seinille.

Lisäämme ja uudistamme myös valikoimaa tuoteryhmissä joihin te, asiakkaat olette toivoneet uusia tuotteita. Lisäämme entisestään lähialueelta tulevien tuotteiden määrää eri tuoteryhmissä. Paikallisuus on valttimme ja se näkyy!

Kaupalla nähdään!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.