Pääsiäisen vinkit

Maanantai 30.03.2015 - klo 13.28 - Blogissa: Pala kakkua

Onneksi pääsemme viettämään muutaman vapaapäivän pääsiäisenä. Vielä on pieni rutistus kaupankäynnissä ennen sitä. Kuten muulloinkin pyhien alla, en ehdi kovinkaan paljoa miettimään omaa ruokalistaa, se tarkentuu sitä mukaan kun ruoka-aika koittaa! Onneksi herkuttelimme jo viikolla ja voinkin suositella näitä pääsiäisen ruokapöytään. Kokeilepa!

SAARISTOLAISCAESAR (5-6:lle)

1 ruukku romainesalaattia tai jääsalaattia
300 g perattua savu- tai loimulohta
180 g isoja katkarapuja tai 1 pkt punaravunpyrstöjä liemessä (250g)
50 g Pirkka Grana Padana juustolastuja tai muuta kovaa juustoa lastuina
4 viipaletta saaristolaisleipää

Koristeeksi: sitruunalohkoja ja tilliä

Kastike: Pirkka caesarkastike

Revi salaatti kulhoon. Lisää lohi isoina lohkoina, sulatetut katkaravut sekä juustolastut. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutio leipäviipaleet. Paahda kuutiot pienessä öljymäärässä paistinpannulla. Lisää leipäkuutiot salaatin päälle. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa valmista caesarkastiketta salaatin kanssa.

PÄÄSIÄISEN VÄRIKÄS SALAATTI (6-8 :lle)

½ ruukku lehti- tai jääsalaattia
1/2 ps babypinaattia, tuorekäyttöön sopivaa
½ kurkku
1 prk persikanpuolikkaita mehussa (410/235g)
50 g HK härän kylmäsavupaistia viipaleena
200 g leipäjuustoa
1 rs kirsikkatomaatteja

Revi salaatti vadille ja nostele joukkoon huuhdotut babypinaatit. Lisää kuutioitu kurkku ja valutetut, kuutioidut persikanpuolikkaat. Leikkaa leipäjuusto myös kuutioiksi ja asettele salaattipedille. Tee härän kylmäsavupaistiviipaleista ruusukkeita ja laita kauniisti salaatin päälle. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit. Tarjoa salaatti sinappisen salaatinkastikkeen kanssa.

CHEESE CAKE CUP (8:lle)

2 dl kuohukermaa
2 prk (a 200 g) Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa

Lisäksi: 90 g Digestive-keksejä ja valmista vadelmahilloa

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen joukkoon. Murenna keksit. Kokoa jälkiruoka laseihin tai annosmaljoihin kerroksittain: pojalle keksimurua ja hilloa, sitten juustotäytettä ja päällimmäiseksi vielä hilloa ja keksimurua. Anna tekeytyä kylmässä. On niin ihanan makeaa!

P.S. Jos kuntokuuri takkuilee niin ruoka ainakin maistuu!