Paikoillanne, valmiina, keittiöön!

Keskiviikko 02.11.2016 - klo 14.12 - Blogissa: Pala kakkua

Näin alkoi Leiskun salibandyn FT03-poikien välipalakurssi Loimaan Keskuskoululla. Joukkue oli hakenut viime syksynä Valion Akatemian ravitsemusstipendiä ja arvonnassa onnetar suosi. Nyt joukkueelle oli sovittu välipalakurssi, jonka Varsinais-Suomen Martat toteuttaisivat.

Joukkueessa on parikymmentä poikaa, joten pojat jaettiin kahteen ryhmään. Illan aikana kaksi ryhmää kokkaili välipaloja tutulla koululla hyvillä mielin.



Tällaisia välipaloja pojat valmistivat ja mukana olleet äidit ja isätkin pääsivät maistelemaan aikaansaannoksia.

Viileä voimapuuro (2:lle)

2 dl marjoja
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl neljänviljan hiutaleita
1-2 rkl kauraleseitä
2-3 rkl sokeria

Mittaa kaikki aineet korkeaan kulhoon tai astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista makeus ja eikun syömään!

Juusto-kinkkuquesadillat (4 kpl)

4 täysjyvätortillaa
½ dl ketsuppia tai salsakastiketta
1 ½ dl juustoraastetta
1 prk raejuustoa
4-5 viipaletta saunapalvikinkkua (50g)
1 tomaatti
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl basilikaa

Paistamiseen: juoksevaa margariinia

Valuta raejuusto siivilässä. Suikaloi kinkku ja viipaloi tomaatti. Voitele tortillat ketsupilla. Ripottele päälle juustoraaste, raejuusto ja kinkkusuikaleet. Lisää vielä tomaattiviipaleet. Taita tortillat kaksin kerroin. Paina kevyesti kädellä. Kuumenna rasva pannulla. Nosta pannulle kaksi quesadillaa kerrallaan suorat sivut vastakkain. Paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on kauniin ruskea. Siirrä lautaselle ja leikkaa ne 4-6 palaan. Nauti quesadillat välipalana maidon tai kaakaon kanssa.

Broileritortillat (8 kpl)

8 täysjyvätortillaa (1 pkt)

Broileritäyte:

600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl rouhittua mustapippuria
1 iso sipuli
2 paprikaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl mietoa chilikastiketta
(vettä)

Paistamiseen: rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Ruskista broilerisuikaleet pannulla kypsäksi. Mausta. Lisää mukaan kuutioitu paprika ja hienonnettu sipuli, kääntele hetki. Lisää chilikastike ja tarvittaessa hiukan vettä. Anna hautua 10-15 min. Tarjoa tortillat broileritäytteen, salsan, kermaviilin ja kasvisten kera.

Illan aikana keskusteltiin myös urheilijan ravitsemuksesta, lautasannoksesta, riittävästä levosta ja energiajuomien tarpeellisuudesta. Se oli mielenkiintoinen ilta pojille. Ja poikien valmistamat välipalat olivat niin hyviä. Tortillat on jo kertaalleen tehty kotonakin ja nyt tuli toive quesadilloista. Kipinä kokkaukseen selvästi vahvistui, ainakin meillä!

Valion sivuilta: "Stipendien avulla Valio Akatemia™ haluaa auttaa lapsia ja nuoria kohti liikuntaan liittyviä unelmiaan. Ravitsemusstipendit toteutetaan välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa, jotka toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa."

Loimaan Leiskun FT03-pojat kokkailivat ja keskustelivat nuorten urheilijoiden ravitsemuksesta Varsinais-Suomen Marttojen Riitta Laadun kanssa. Reseptit Marttojen esitteestä: Välipalaopas nuorille urheilijoille!
Kiitokset heille.

Nyt jännitetään tulevaa lauantaita, K-Team päivät on jo ovella. Miten koripallopeli sujuu ja miten minun käy K-Ruoka Awardsissa. Ensi kerralla se selviää… 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.