Pala kakkua

Torstai 20.04.2017 - klo 16.37 - Blogissa: Pala kakkua

Kummasti se aika rientää. Blogini on täyttänyt jo kaksi vuotta. Sitähän piti juhlistaa, tietysti kakun kera. Olen niin ihastunut tuorejuustokakkuihin, joissa on brownie-pohja. Se tuo kivan vaihtelun kakkuun, kun keksipohjat rupeavat tuntumaan liian tavallisilta. Tämä brownie-pohja on helppo valmistaa ja onnistuu varmasti. Täytteeseen valitsin suklaatuorejuustoa, joten kakusta tuli oikein suklaista ja herkullista! Tässä vielä blogini synttärikakkuresepti.

Suklaatuorejuustokakku brownie-pohjalla (12:lle)

Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita tai leivontamargariinia
¾ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
2 pientä kananmunaa

Täyte:
5 liivatelehteä
1 dl Valio maitoa
2 prk (a 200g) Valio Viola suklaatuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa

Koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
mansikoita ja rouhittua tummaa tai Fazerina -suklaata

Valmista pohja. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen (Ø 20 cm) irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (paistoaika riippuu vuoan koosta). Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, ½ dl maitoa ja sokerit isossa kulhossa. Vaahdota kerma. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvan kuumaksi, sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku kylmään hyytymään väh. 4 tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Koristele kakku kermavaahtopursotuksin ja rouhitulla fazerinasuklaalla.

Nuorimmaisen toive juhlapöytään olivat suklaamuffinssit tai oikeastaan kuppikakut. Hän halusi olla mukana tekemässä niitä, ja saikin olla. Pienet apukädet ovat aina tarpeen! Neiti otti esiin muffinssipellin ja paperiset vuoat: Frozen ja Star Wars -aiheiset. Sopivat tytöille ja pojille, hän tuumi. Pian alkuvalmistelujen jälkeen taikina olikin jo tuloillaan. Neiti varasikin kaikki kuppikakut itselleen, on hänen herkkuaan. Taikinasta saimme 15 kuppikakkua aikaiseksi ja mielestäni siitä kyllä riittää aikas monelle. Ja hänelle riittikin yksi, on niin täyttävää ja makeaakin, hän totesi. Näiden kuppikakkujen salaisuus piilee Fazerina-suklaassa ja kahvissa. Tässä kuppikakkujen resepti.

Mocca-suklaakuppikakut (15 kpl isoja)

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl Pirkka tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl kahvia
100 g Fazerina suklaata rouhittuna

Pinnalle: kermavaahtoa ja rouhittua Fazerina suklaata

Lisäksi: muffinssivuokia, pieniä tai isoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon ja kahvin kanssa. Lisää rouhittu suklaa. Lusikoi taikina vuokiin. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min (isot kuppikakut n. 20 minuuttia). Tarkista kuppikakkujen kypsyys ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen tarjoamista. Koristele kermavaahdolla ja rouhitulla suklaalla.

Kylläpä kahvipöydässä oli suklaisia leivonnaisia. Ja maistuivatkin niin herkullisilta.

P.S. Kauppoihin on ilmestynyt uusi K-Ruoka-lehti. Kannattaa käydä hakemassa lehti omasta K-kaupasta ja kurkata sivulle 41. Löydät sieltä jutun minusta ja blogistani.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.