Pientä kivaa puuhaa

Perjantai 24.07.2015 - klo 12.00 - Blogissa: Pala kakkua

Sateisena päivänä voi lasten kanssa tehdä erilaista kivaa. Me teimme oikein herkkuvartaita, eli karkkivartaita vaahtokarkeista!

Sen jälkeen kokosimme vadille kaikkea hyvää dipattavaa ja suuntasimme terassille. Sade ei siis haitannut. Janojuomaksi sai vielä tehdä oman juoman lasiin! Se oli niin hauskaa, että nuorimmainen innostui kuvaamaan oman juomansakin. Jääpalat olivat sinisiä, kiitos Zossun, joka oli tehnyt jääpaloja sinisestä vedestä. Nimittäin eräänä päivänä kaupalta tultuani löysin hänet keittiöstä tekemässä erivärisiä jääpaloja. Sinne ne minun elintarvikevärit hävisivät, ajattelin… Mutta hauska ja helppo idea toteuttaa. Idean hän oli saanut YouTubesta.

Niitä jääpaloja on muuten riittänyt koko kesän, ja niitä on vieläkin...

Minttuinen cool drink (1:lle)

jääpaloja
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl fariinisokeria
½ limen mehu
1 dl Jaffa Palmaa
täytä lasi sitruunalimonadilla

Rakenna juoma suoraan lasiin. Pohjalle jääpaloja, minttu, sokeri ja limen mehu, sekoita. Lisää virvoitusjuomat ja nauti jääkylmänä!

Karkkivartaat

tarvitset:

puisia varrastikkuja tai muovisia tikkuja
erivärisiä vaahtokarkkeja ja suuria hedelmäkarkkeja
erilaisia lakritsipötköjä
pehmeitä keksejä (esim. Jaffa-keksejä)

Rakenna haluamasi näköisiä karkkivartaita vaahtokarkeista, lakritsipötköistä ja muista
isoista makeisista.

Nämä vartaat ovat kivoja lahjoja synttäreille: paketoi karkkivarras sellofaaniin ja sulje kummastakin päästä kauniilla nauhalla.

Lasten dippilautanen (6:lle)

4 porkkanaa
1 kurkku
1 l mansikoita
chipsejä
keksejä tai viinirypäleitä

Lisäksi dippikastike:
1 prk (200g) kermaviiliä
1 ps dippi-mausteseosta (esim. American tai taco)

Leikkaa porkkana ja kurkku tikkumaisiksi suikaleiksi. Asettele dippivadille tulevat herkut ryhmiksi. Sekoita keskenään kermaviili ja mausteseos. Laita dippikastike vadin keskelle omassa kulhossaan. Ja eikun dippailemaan!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.