Rautalankaversio voileipäkakusta

Keskiviikko 06.05.2015 - klo 12.11 - Blogissa: Pala kakkua

Asiakkaan vinkistä lähdimme Jyrkin kanssa suunnittelemaan rautalankaversiota voileipäkakusta. Jyrki oli sitä mieltä, että mitä vähemmän raaka-aineita niin sitä helpompi miesten on se tehdä. Tässä siis erittäin yksinkertainen versio voileipäkakusta – mutta herkullinen sellainen. Jyrkikin osasi sen tehdä, joten yllätä sinäkin äitisi tai vaimosi tulevana viikonloppuna!

Jyrkin voileipäkakku (10:lle)

12 viipaletta K-menu vehnäpaahtoleipää

Kostuttamiseen:

1 dl Pirkka kevytmaitoa

Täyte:

1 rs (300g) Pirkka savulohisalaattia

½ rs (150g) katkarapusalaattia, esim. Huhtahyvä

Kuorrutus:

1½ prk (á 180g) Pirkka maustamaton tuorejuustoa + 1 rkl maitoa

Koristeeksi:

Katkarapuja, sitruunaa ja tilliä

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin pituussuunnassa vadille, kostuta leivät maidolla. Lisää savulohisalaattia leipäkerroksen päälle. Aseta kolme leipäviipaletta täytteen päälle ja kostuta ne. Levitä katkarapusalaattia ja leipäviipaleet sen päälle. Kostuta leivät. Tee savulohisalaattikerros ja sen päälle vielä leipäkerros.

Sekoita maito tuorejuuston joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele voileipäkakku. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Yksinkertainen mutta herkullinen, isätkin sen osaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.