Taikinaterapiaa

Tiistai 14.07.2015 - klo 13.41 - Blogissa: Pala kakkua

Vietin mukavan leipomispäivän pienimmän kanssa. Itse leivottu tuore pulla on parasta mitä tiedän. Se ihana tuoksu, joka valtaa kodin. Pienistä asioista se arjen ihanuus rakentuu – oikeaa taikinaterapiaa! Kokeile sinäkin!



Kanelikierteet  (n. 30 kpl)

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss Sunnuntai Kuivahiivaa (a 11g)
13-15 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150-200 g Sunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:
n. 100 g Sunnuntai Leivontamargariinia
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: kananmunia
Pinnalle: raesokeria

Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja  kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinanpalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri levy rullaksi. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä  16 palaa. Laita palat leikkauspinta ylöspäin paperisiin vuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Vanilja-mansikkapiiraat (n. 30 kpl)

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss Sunnuntai Kuivahiivaa (a 11g)
13-15 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150-200 g Sunnuntai Leivontamargariinia

Vaniljakreemitäyte:
2 dl Sallisen Vaniljakreemijauhetta
6 dl kylmää vettä
Lisäksi: Mansikkamarmeladia

Voiteluun: kananmunia
Pinnalle: raesokeria

Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Valmista vaniljakreemi sekoittamalla kreemijauhe ja vesi keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella (keskinopeus) n. 5 minuutin ajan. Anna seoksen levätä 5 minuuttia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Jaa taikinapalat 15 osaan ja pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille (jätä reilummin tilaa pullien väliin) ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Paina kohonneisiin pulliin juomalasin pohjalla syvennys. Voitele pullat kananmunalla. Täytä pullien syvennys vaniljakreemillä ja lisää keskelle mansikkamarmeladia. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Keitin itselleni ja Jyrkille kahvit Wiipurin kahvista (Robert’s Coffee), oli muuten ääreist pehmeetä kahvia.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.