Taste of Asia

Keskiviikko 18.01.2017 - klo 18.49 - Blogissa: Pala kakkua

Siinä missä viime talvena nuoriso kokkaili pastoja, ovat nyt vuorossa nuudelit. Havahduin yhtenä päivänä siihen kun mietin, että tytöthän tekevät ihan ”opiskelijan” ruokaa. Kotona on nimittäin mennyt aika monta pakettia annosnuudeleita. Curry- ja kananuudelit ovat ne suosituimmat, siis tytöillä. Nuudeleiden lisäksi ananas ja raejuusto ovat nyt vakiona kauppalistalla. Eikös kuulostakin ihan opiskelijan ruokalistalta! Lisäksi meillä on ahkerasti wokattu erilaisia lihawokkeja ja tehty nuudelisalaattia. Tässä makuja Aasiasta!

Wok of Asia (6:lle)

4 vyyhtiä täysjyvänuudelia
vettä

Wokkiin:
2 pkt (a 300g) Atria naudan minuuttisuikaletta
1 rkl rypsiöljyä
1 rs Apetit tuorekset Aasia wok (200g) tai texmex-kasvikset (240g)
4 herkkusientä
1 prk (400g) Blue Dragon Teriyaki cooking sauce
(rouhittua mustapippuria, suolaa)

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä ja valuta. Kuumenna öljy vokkipannussa ja ruskista siinä naudanlihasuikaleet. Lisää wokvihannekset ja viipaloidut herkkusienet.  Kuumenna ja anna kasvisten hetki kypsyä. Lisää joukkoon teriyakikastike ja nuudelit, sekoita. Kuumenna ruoka. Lisää halutessasi hiukan suolaa ja pippuria.

P.S. Apetit tuorekset ovat käyttövalmiita kasviksia, joilla loihdit hetkessä hyvää, ravitsevaa ruokaa. Valikoimassa on useampi erilainen kasvissekoitus. Ne löytyvät hedelmä- ja vihannesosaston kylmähyllystä. Kokeile rohkeasti!

Atrian naudan minuuttisuikaleiden pakkauksessa kerrotaan, että ne kypsyvät nopeasti ja ovat mureaa lihaa. Valitsin tämän tuotteen tarkoituksella testattavaksi ja se yllätti positiivisesti. Minuuttisuikaleet sopivat hyvin wokkeihin ja muihin arkiruokiin, joiden pitää valmistua nopeasti.

Sweet & sour wok by Zossu (3:lle)

2 vyyhtiä täysjyvänuudelia
vettä

Wokkiin:
300 g Atria naudan minuuttisuikaleet
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
100 g herkkusieniä
3 rkl sweet chili -kastiketta
2 rkl soijakastiketta
tuoretta korianteria hienonnettuna
rouhittua viispippuria
suolaa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä ja valuta.

Kuumenna öljy wokkipannussa ja ruskista siinä naudan lihasuikaleet. Lisää hienonnettu sipuli, puristetut valkosipulinkynnet, ohueksi suikaleiksi leikatut porkkanat, sekä viipaloidut herkkusienet, sekoittele.  Kuumenna ja anna kasvisten hetki kypsyä. Lisää joukkoon sweet chili- ja soijakastike sekä nuudelit, sekoita. Kuumenna ruoka. Lisää hiukan suolaa ja pippuria. Koristele hienonnetulla korianterilla (tai persiljalla).

Jyrkin pitäessä kevyempää linjaa ruokapuolella, on minulla työtä keksiä hänelle erilaisia salaatteja ja munakkaita ruoaksi. Nyt oli vuorossa nuudelisalaatti:

Värikäs nuudelisalaatti (6-8:lle)

1 pkt (200g) Santa Maria täysjyvänuudelia (whole wheat noodles)
vettä

Lisäksi:
2 suippopaprikaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
½ nippua kevätsipulia
1 rs (200g) kirsikkatomaatteja

Kastike:
1 dl Keiju rypsiöljyä
3/4 dl Pirkka sweet chili & pineapple sauce
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
½ limen mehu
1 rkl hunajaa
1/3 tl viispippuria rouhittuna
1/3 tl suolaa

Kuumenna nuudelien keitinvesi kiehuvaksi ja murenna nuudelit veden joukkoon (näin saadaan salaattiin sopivan kokoista nuudelipätkää). Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Suikaloi paprikat. Leikkaa kaalit pieniksi kukinnoiksi, viipaloi kevätsipuli ja puolita (tai lohko) kirsikkatomaatit. Sekoita nuudelit ja kasvikset isossa kulhossa keskenään. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua tunnin verran ja tarjoile iltapalasalaattina.

Nam, kyllä on makua ja näköä!

Nyt on aasialaisia makuja ollut kyllikseen ja käännän veneen kohti Meksikoa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.