Uutuudet hurmaavat

Maanantai 22.02.2016 - klo 14.29 - Blogissa: Pala kakkua

Alkuvuosi on ollut yhtä uutuuksien juhlaa. Uutuustuotteita on jälleen kaupan hyllyille tullut monia, kymmeniä ehkä jopa sata – tai varmaan enemmänkin. Innostuin eräänä päivänä kiertämään kauppaa ja kuvaamaan uutuustuotteita. Muutamista laitoin kuvan kaupan Facebook-sivulle ja ne saivatkin tykkäyksiä ihan mukavasti. Mukavinta oli saada asiakkailta positiivista palautetta kaupalla siitä, kuinka mukavaa olikin katsoa uutuustuotteiden kuvia niin tietää mitä kaikkea on tullut myyntiin.

Eivätkä ne siihen jää, uutuuksia tulee koko ajan lisää. Makeimmat uutuudet ovat varmaankin makeiset ja jäätelöt. Ilahduttavinta on kuitenkin huomata kuinka elintarviketeollisuus on mukana niin monissa talkoissa, kuten vähentämässä lisätyn sokerin määrää esimerkiksi jogurteissa ja vanukkaissa. Lisäaineettomia lihavalmisteita ja einesruokia tulee lisää valikoimiin ja myös gluteenittomien tuotteiden saatavuus kasvaa. Hedelmä- ja vihannesosastolle ilmestyy aina vaan uudempia ja ihmeellisempiä vihanneksia tai hedelmiä. Ne tulevat ja menevät, niistä ei sen enempää. Mutta meillä kotona on nyt maisteltu monen monta uutuutta: makeisia, jogurtteja, vanukkaita, hedelmiä, muroja ja pannukakkujakin. Lihamestarimme oli ideoinut uudenlaisia pihvejä viikonloppuun ja pitihän minun niitä paistaa myös kotona. Jyrkille maistui aurajuustopihvi salaattipedillä, kun taas minä valitsin pekoni-barbequepihvin. Tässä kuva salaatista!

Jyrki kaipasi vielä vaihtelua salaattipuolelle, joten tein hänelle vielä yhden erilaisen äijämäisen salaatin.

Pulled pork -salaatti (4:lle)

Pulled pork:
1 pkt (500g) Jensen´s Bofhus Pulled Pork -lihaa
1 ps jääsalaattia
1 rs salaattisekoitusta
1 rs kirsikkatomaatteja tai 4 isoa tomaattia
Romanesco-kukkakaalia

Valmista pulled pork pakkauksen ohjeen mukaan. Poista liha pakkauksesta voideltuun uunivuokaan, kaada liemi päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kuumenna lihaa uunissa + 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Revi liha haarukalla pienemmiksi suikaleiksi. Sekoita pakkauksen mukana tuleva marinadi joukkoon. Laita liha kulhoon ja tarjoa se raikkaan salaatin kanssa.

Salaatti: Revi huuhdellut salaatit vadille. Lohko kirsikkatomaatit. Paloittele kaali. Lisää aineet salaatin päälle. Sekoita hiukan.

Paprikapiirakka (8:lle)

Pohja:

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl Valio Oivariini juoksevaa tai sulatettua margariinia
1 ½ rkl vettä
1 ½ rkl tomaattipyreetä

Täyte:

2 suippopaprikaa
2 isoa punasipulia
1 rkl Valio Oivariini juoksevaa
½ - 1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ½ rkl vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl hunajaa
1 prk (250g) Valio Koskenlaskija Ruoka Chili

Tee pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää Oivariini, vesi ja tomaattipyree. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa +200 asteessa n. 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja sipulit viipaleiksi. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää kasvikset pannulle, kuullota. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon etikka ja hunaja, anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu liedeltä. Lisää esipaistetun pohjan päälle Koskenlaskija ja sen päälle paprika-sipuliseos. Jatka paistamista +200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoa piirakka hiukan jäähtyneenä.

Kommentit: helppo ja herkullinen piiras. Chili antaa sopivasti potkua. Voit halutessasi korvata Koskenlaskija Ruoka Chilin tavallisella Koskenlaskija Ruoalla.

P.S. Reseptin löydät myös Koskenlaskija Ruoka Chilin pakkauksesta.

Herkuttelimme myös letuilla, joiden kanssa kannattaa nyt tarjota marjoja pakastimesta. Vitamiinit tekevät hyvää näin kevään kynnyksellä eikä pääse kevätväsymys yllättämään!

Sitruunainen uunilohi (4:lle)

1 pkt (580g) Pirkka kirjolohifilee, ruodoton
2 rkl sitruunamehua
½ tl sitruunapippuria
1 ps (500g) peruna-sipulisekoitusta, pakaste
1 ps kasvissuikaleita, pakaste
1 tlk (2 ½ dl) Valion maustettua ruokakermaa sitruuna & pippuri
suolaa

Koristeeksi: tilliä, sitruunan lohkoja

Mausta kirjolohifilee sitruunamehulla ja sitruunapippurilla. Kaada voideltuun uunivuokaan peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet, sekoita hiukan. Lisää kerma vuokaan. Ripottele päälle hiukan suolaa. Nosta kalafilee perunapedille nahkapuoli ylöspäin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa + 200 asteessa noin 60 minuuttia. Poista kalasta nahka ja koristele se hienonnetulla tillillä ja sitruunan lohkoilla.

Kommentit: raikkaan sitruunan makuinen kalavuoka. Unohdin kauppaan tillin, joten laitoin valmiin kalan päälle reilusti pestoa ja se maistuikin hyvin! Tästä helppo arkiruoka perheellesi.

Muuten, oletko huomannut, että kaupallamme on alkanut pieni remontti? Uudistamme hedelmä- ja vihannesosastoa sekä leipäosastoa ja yritämme saada kyseisestä alueesta toimivamman. Lisäksi kauppa saa uuden ilmeen. Kannattaa tulla katsomaan, miten projekti etenee.