Uutuustuotteita kokeilussa

Keskiviikko 17.06.2015 - klo 15.05 - Blogissa: Pala kakkua

Oletko huomannut, että elintarvikkeiden pakkauksissa on aina hyviä käyttövinkkejä ja reseptejä? Itse tutkin aina pakkaustekstien ohella reseptit. Pakkauksissa olevat reseptit ovat yleensä selkeitä, helppo toteuttaa ja herkullisia. Uutuustuotteita tulee meille kauppaan aivan valtavasti vuoden aikana ja vain murto-osan ehdin kokeilemaan, kun uusi satsi uutuuksia on jo hyllyillä. Samaan tahtiin myös poistuu tuotteita.

Keväällä tuli valikoimaan Mokkapalat-jauhoseos, jonka sain kotiin kokeiltavaksi. Pakkaus sisälsi jauhoseoksen, mutta itse täytyi lisätä taikinaan kanamunat, margariini ja vesi. Laitoinkin meidän Zassun tekemään mokkapalat. Ne onnistuivatkin ihan hyvin, ja yllätyin kuinka hyvää se oli. Tuote yllätti minut positiivisesti joten voin suositella sitä hyvillä mielin myös asiakkaille. Mokkapalat-pakkaus on helppo valinta esimerkiksi mökille mukaan. Mutta varo, valmiit mokkapalat hupenevat nopeasti pöydästä, jäät vielä ilman maistiaista, niin kuin Jyrkin kävi. Puolet mokkapaloista oli jo syötykin, kunnes ehdin ottaa niistä kuvan.

Mokkapalat (12 palaa)

2 kanamunaa
100 g sulatettua margariinia
1 dl vettä
1 ps (300g) Myllärin Mokkapala-ainesta

Kuorrutus:
200 g Myllärin Mokkapalakuorrutetta

Mittaa kulhoon kananmunat, margariini, vesi ja pussi Mokkapala-ainesta. Sekoita noin 5 minuuttia. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (esim. Teema-vati 20x28 cm). Paista pohjaa +200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Laita kuorrute kuumalla vedellä täytettyyn astiaan (tai juoksevan kuuman veden alle). Kun kuorrute on notkeaa, levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle tasaisesti. Koristele nonparelleilla ja leikkaa neliöiksi.

Toinen uutuus, joka tuli hiljattain ovat Pirkan Elise kandisokerikeksit. Pakkauksesta löytyy Keksi-mutakakun ohje, jonka ajattelin heti kokeilla. Tästä kakusta tuli mehevän suklaisen makuinen – täyteläinen ehkä kuvaa parhaiten makua. Keksejä murennettiin myös täytteeseen, se antoi kivan maun kakkuun. Tämäkin kakku löysi tiensä henkilökunnan kahvihuoneeseen. Näin henkilökuntakin voi kehua pakkauksessa olevaa reseptiä asiakkaillemme.

Keksi-mutakakku (16:lle)

½ pkt (a 260g) Pirkka kandisokerikeksejä
150 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
200 g Pirkka tummaa leivontasuklaata
4 Pirkka kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle: kaakaojauhetta tai tomusokeria

Laita uuni lämpenemään +200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Murenna keksit paloiksi. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää jauhoseos sekä 2/3 murennetuista kekseistä taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput keksimurut. Paista kakku uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai aavistuksen valuvaksi. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Voit koristella kakun myös vadelmilla.

Kommentit: kakku oli niin hyvää, että teen sitä toistekin!

Näillä kahdella makealla reseptillä menimme tällä kertaa, katsotaan mitä juhannus tuo tullessaan – ainakin vuoden kiireisimmän kauppapäivän!

Hyvää juhannusta!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.