Valloittava Mifu

Perjantai 16.09.2016 - klo 09.03 - Blogissa: Pala kakkua

Syksy on uutuuksien aikaa. Uutuudet tuovat vaihtelua ruokapöytään, kun vaan uskaltautuu ostamaan uuden tuotteen. Kannatta kokeilla, sillä voit löytää uuden suosikin perheellesi, ja onhan se uusi maku aina ihan kiva juttu – vaikkei se jäisikään jatkossa ruokalistalle. Uusien makujen totuttelemiseen menee aikaa, voi varmaan sanoa, että uusi tuotekin vaatii useamman kokeilukerran, jotta maku tulee tutuksi. Olen huomannut meilläkin, että uutuusmaku tai -tuote on kiva testata ja maistella, joskus useampaan otteeseenkin, mutta kyllä se oma ruokalista tai suosikkiruoat pitävät vaan puolensa. Niitä ihan tavallisia perusruokia meidän lapsetkin toivovat. Ja niitä tehdään. Se on osa sitä turvallista arkea.

Sain kuitenkin ihmetystä aikaan, kun toin eräänä päivänä kotiin kaupan palvelutiskiltä valmiita kanawrappejä. Päiväni venyi ja tiesin, etten ehdi ennen vieraiden tuloa niitä itse tekemään. Wrappien kanssa tarjosin herkullista meloni-fetasalaattia. Arlan myyntiedustaja kehui tätä reseptiä juuri sinä päivänä minulle ja sain siitä idean tehdä sitä. Kaveriksi valikoituivat sitten nuo kanawrapit ja oli muuten hyvää ja täyttävääkin. Tässä hiukan tuunattu raikas melonisalaatti:

Meloni-fetasalaatti (8:lle)

1 kg vesimelonia
1 pieni kurkku
3 tomaattia
½ punasipuli
200 g Apetina kuutiojuustoa paprika-chili (tai tavallista fetaa kuutioituna)
Marinadi:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
½ tl suolaa
1 tl sokeria
Pinnalle: 1 dl hienonnettua korianteria

Kuutioi meloni, kurkku ja tomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Lisää juustokuutiot salaattiin. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Kommentit: Vautsi minkä hienon aromin korianteri antoikaan salaattiin. Suosittelen!

Kaupan hyllyille on ilmestynyt huima määrä uutuuksia, tässä kuvia itse bongaamistani tuotteista.

Valion uutuus Mifu-ruokarae on aika veikeä tuote. Ei kannata syödä kylmänä, vaan käyttää ruokaan niin että se lämpiää. On pehmeää ja hyvää silloin. Halusin tehdä kasvisruokaa ja tällainen Mifu-kasvisruoka syntyi:

Mifu-ratatouille (6:lle)

1-2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa (tai puolikas isosta)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pala (200g) munakoisoa
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
1 prk (330g) Valio Mifu ruokarae, Välimeren tomaatti
suolaa
viispippuria myllystä

Leikkaa sipulit isoiksi kuutioiksi, samoin kesäkurpitsa, paprikat ja munakoiso. Kuumenna öljy vokissa ja lisää sipuli. Kuullota. Lisää muut kasvikset. Kuumenna ja anna hautua kunnes kirsikkatomaatit alkavat pehmentyä. Ne saakin pehmentyä ihan kokonaan, antaa mukavasti mehevyyttä ruoalle. Lisää nyt ruokarae, kuumenna vielä ja sekoita hyvin. Mausta halutessasi suolalla ja rouhitulla pippurilla.

Kommentit: Tämä ruoka ja ruokarae valloitti minut ja perheeni. Jopa lapset söivät kasvisruokaa! Helposti herkullista ja hurjasti proteiinia!

Meillä on ollut hiukan kiirettä niin kaupalla kuin kotonakin. Pari viikkoa sitten treenasimme jälleen K-team Basketin merkeissä Espoon Metro Areenalla ennen Susijengin peliä Ruotsia vastaan. Olipa hienot puitteet, kyllä jalka nousi ja pallot lensi koriin. Tässä pari kuvaa treeneistä ja katsos ketä näimmekään! Kiitos K-kauppiasliitolle ja Koripalloliitolle, sekä tietty Pirkalle, että pääsimme pelaamaan ennen miesten ottelua ja saimme mahdollisuuden tavata Susijengiläisiä.

K-citymarket-aikaa on nyt takana 4 vuotta ja juhlimme sitä viime viikolla. Voin sanoa, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.