Vappupäivän brunssi

Tiistai 28.04.2015 - klo 10.38 - Blogissa: Pala kakkua

Vappupäivän brunssimenu on nyt suunniteltu ja testattu. Ja voin suositella! Juomiksi suosittelen hedelmäisiä ja raikkaita juomia, unohtamatta Pito-Kössin kotisimaa!

Hyvää vappua!

AVOKADO - VIIKUNASALAATTI (5-6:lle)

1 jääsalaatti
½ kerää jäävuorisalaattia
2 avokadoa
4 viikunaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Kastike:
3 rkl Keiju Rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/3 tl suolaa
1/3 tl rouhittua sitruunapippuria

Huuhtele ja valuta salaatti ja revi sopiviksi paloiksi kulhon pohjalle. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta pois ja viipaloi se. Pese viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Lisää salaatin päälle hedelmät ja pähkinät. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaatin päälle.

MARINOITU KAALISALAATTI (5-6:lle)

300 g punakaalia
3 kpl lehtikaalin vartta
10 kpl retiisejä
200 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa (esim. Apetina Herbs & Spices)

Leikkaa punakaali ohueksi suikaleiksi. Pese lehtikaali ja valuta se. Revi lehtikaalin varresta lehtiosat ja leikkaa ne pieniksi.Pese retiisit ja viipaloi ne. Sekoita salaatin aineet keskenään kulhossa, salaattijuustokuutiot öljyineen. Anna Maustua kylmässä pari tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai kermaviilikastikkeen kera.

P.S. Tämä salaatti ei jätä kylmäksi, varmasti heräät vapun juhlinnasta tässä kohtaa jos univaje vaivaa!

KARIBIAN SALAATTI (5-6:lle)

500 g katkarapuja, pakaste
1 omena
½ kurkku
100 g varsiselleriä
1 prk (227/140g) ananaspaloja omassa mehussa
1 dl hienonnettua tilliä

Kastike:
1 prk (200g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1 dl Kavli sitruunamajoneesiä
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua sitruunapippuria

Koristeeksi: hienonnettua tilliä

Sulata katkaravut. Kuori ja kuutioi omena. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja viipaloi varsiselleri. Hienonna tilli. Valuta ananaspaloista mehu. Jos ananaspalat ovat isoja, voit leikata ne pienimmiksi. Yhdistä salaatin aineet kulhossa.
Valmista kastike sekoittamalla aineet keskenään ja lisää se salaatin joukkoon. Sekoita ja anna tekeytyä hetki kylmässä.
Sitruunainen maku on voimakkaimmillaan heti salaatin valmistamisen jälkeen, eli heti syömään!

BROILERIVARTAAT (18 kpl)

1 pkt (700 g) broilerin minuuttipihvejä, maustamaton
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 pkt (á 170g) amerikan pekonia

Maustamiseen:
a) 1 dl barbeque-kastiketta (esim. Santa Maria BBQ Sauce Kentucky Whiskey
b) 2 rkl Felix basilikatahnaa + 1 rkl Keiju rypsiöljyä

Lisäksi: 18 kpl varrastikkuja

Laita varrastikut likoamaan veteen. Mausta minuuttipihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Leikkaa minuuttipihvit pituussunnassa kolmeen osaan niin että saat kolme isoa suikaletta aikaiseksi. Työnnä varrastikku suikaleen läpi pituussuunnassa. Kääri pekoniviipale varrastikun ympäri ylhäältä alaspäin. Tee loput vartaat samalla tavoin.

Laita vartaat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele puolet vartaista barbeque-kastikkeella. Sekoita basilikatahna ja öljy keskenään ja voitele loput vartaat basilikaöljyllä. Kypsennä uunissa +200 asteessa 15 minuuttia (tai grillaa ulkogrillissä kunnes liha on kypsää). Tarjoa lisänä mangodippiä.

BROILERNUGGETIT MARIN TAPAAN (n. 10 kpl)

1 pkt broilerin sisäfilettä (n.600g)
2 dl barbeque-kastiketta
1 dl korppujauhoja
½ dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: margariinia

Sekoita kulhossa korppu- ja vehnäjauho keskenään. Kasta broilerin sisäfileet barbeque-kastikkeessa ja pyörittele ne korppu- vehnäjauhoseoksessa. Paista nuggetit pannulla molemmilta puolilta margariinissa kunnes liha on kypsää. Tarjoa lisänä Mangodippiä.

MANGODIPPI

1 prk (200g) Pirkka turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1 dl Pirkka Aasia mango chutneytä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
viispippuria myllystä

Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa broilerivartaiden ja nuggettien kanssa.

Jälkiruoaksi kahvin kanssa:

HETI MINULLE TIRAMISU (8:lle)

Pohja:
11 kpl LU Cafe au Bastogne -keksejä

Täyte:
1 tlk (425/230 g) Pirkka Mangoviipaleita sokeriliemessä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (a 200 g) Valio Viola mangotuorejuustoa
½ dl sokeria

Koristeeksi: mansikoita ja tummaa suklaata rouhittuna, sitruunamelissan lehtiä

Keitä vahvaa (1,5 mitta/kahvikuppi) kahvia. Laita vadin (12x33 cm) pohjalle keksit ja kostuta ne vahvalla kahvilla. Kuutioi valutetut mangoviipaleet ja lisää ne keksipohjan päälle. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti tuorejuuston joukkoon. Mausta sokerilla. Lisää täyte pohjan päälle. Koristele tiramisu mansikoilla ja rouhitulla tummalla suklaalla. Halutessasi voit vielä lisätä sitruunamelissan lehtiä koristeeksi. Tämä tiramisu on nyt heti valmis syötäväksi. Erittäin herkullista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.