Viikon somehitti raparpekoni

Keskiviikko 08.06.2016 - klo 14.48 - Blogissa: Pala kakkua

Menkäämme ensimmäiseksi viikon someruokaan, kuten itse sen nimesin: Pekoniin kätketty raparperi. Turkulaiskokin raparpekonista tuli hetkessä somehitti. Sitähän oli meikäläisenkin heti testattava. Ja kun tässä vielä yhdistyy minun kaksi suosikkiraaka-ainetta, en voinut tätä ohittaa.

Viime viikolla grillattiin siis raparperia, minkä ympärille oli kääritty pekonia. Tässä resepti ja aikaansaannos:

Pekoniin kätketty raparperi (4-5:lle)

muutama varsi raparperia
sokeria
1 pkt (170g) HK amerikan pekonia

Leikkaa paksuimmat raparperit pitkittäin ohuemmiksi. Leikkaa raparperit noin 10 cm pituisiksi paloiksi. Pyöritä raparperit hienossa sokerissa. Kääri tiukasti kunkin raparperin ympärille pekoniviipale. Grillaa (tai paista pannulla) ensin miedommalla lämmöllä ja lopuksi nosta lämpöä, jotta saat hyvän paistopinnan. Ja sitten vain maistelemaan.

P.S. Tarjoa kermaviilistä tehdyn mangodipin kanssa.

Mangodippi

1 prk (200g) Pirkka kermaviiliä
1 dl Pirkka Aasia mango chutneytä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
viispippuria myllystä

Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa pekoniin kätkettyjen raparperien kanssa.

Kommentit: kyllä oli erikoisen makuista. Mietin hetken aikaa, että pidinkö mausta vai enkö… Tämä makuyhdistelmä vaatii useamman maistelukerran. Joten grillaamme sitä uudelleen juhannuksena. Grillaa sinäkin!

Harjoitus tekee mestarin! Onko tuttu sanonta? Itse uskon harjoittelun voimaan. Tämä niin kuin aasin siltana koripallon saloihin. Olemme nimittäin Jyrkin kanssa mukana K-Basket Team:ssä. Se on K-kauppiaista koostuva koripalloporukka, joka treenaa Hanno Möttölän ohjauksessa. Joukkue koostuu pääsääntöisesti miehistä, yllätys yllätys, mutta onneksi muutama nainenkin on päässyt mukaan. Harjoituskertoja on ollut jo kaksi ja elokuussa tapaamme jälleen treenien merkeissä. Meillä on aivan mahtava porukka kasassa ja yhteinen tavoite!

Tarkoitus on pelata marraskuussa K-väen päivillä, eli K-Team päivillä Susijengiä vastaan ns. näytösottelun. Aivan oikein, luit oikein. Toivomme, että näemme mahdollisimman monta Susijengiläistä kentällä, mutta luulenpa, että heidän kiireet ovat oman joukkueen luona. Vastassa on varmasti tulevaisuuden miesten maajoukkuepelaajia, tämän hetken nuoria lupauksia. Mutta meille monelle on jo aivan uskomatonta harjoitella koripalloa Möttölän ”valmennettavana”.

Kuvassa Jyrki, minä ja Hanno Möttölä sekä Mikko Huhtanen, K-Supermarket Runosmäen kauppias. Hän onkin oikea koripallomies!

Jyrki on kuinkas muuten, niin innostunut asiasta. Ja treenaa hiki päässä, jopa täällä Loimaalla Loimaan Korikonkareiden höntsäkoriksessa. Taitaa kyseessä olla Jyrkin yksi korkeakouluista. Sen verran uutta asiaa ja lajituntemusta on nyt tullut. Hän totesikin, että osaa kohta jo kuljettaa palloa! Tätä ei pidä ollenkaan ottaa vakavasti, vaan huumorilla mennään eteenpäin, vaikka Möttölän ohjeet kesän lajiharjoitteluun oli aika
selvät, jopa ruokavaliota myöten. ”Grillimakkaroita ei saa tänä kesänä liikaa testailla, vaan koripallon harjoitteluun täytyy jäädä nyt aikaa tai käydä sen edestä kävelylenkeillä”, totesi Möttölä. Onpa siinä haastetta kerrakseen. Vaikein on varmasti tuo makkarahaaste.

Siellä se Jyrki treenaa koriinheittoja!

No, grillimakkaroita ei ihan joka ilta olla grillattu, vaan on sieltä ruokapöydästä ihan hyvää ja terveellistäkin löytynyt. Elovenalta on tullut uusi puurohiutalepakkaus myyntiin, nimittäin Moniviljapuuro. Makua puuroon antaa neljä viljaa: täysjyväruis, -vehnä, ja-ohra sekä kaura. Ja on kyllä niin pehmeän makuista puuroa, suosittelen.

Raikkaat, ruokaisat salaatit ovat maistuneet helteillä. Tein meille aikuisille iltapalaksi Valion uudesta grillijuustosta salaatin. Tarkoitus oli laittaa reilusti myös mansikkaa salaattiin, mutta lapset olivat syöneet kaikki mansikat jäätelön kanssa. Ei hätää, makeat tuoreet aprikoosit toivatkin väriä salaattiin. Ja makua! Tässä vielä resepti:

Kesäsalaatti grillatusta juustosta (4:lle)

1 ps jääsalaattia
pala jäävuorisalaattia
½ kurkku
2-3 tomaattia
3-4 aprikoosia
1 pkt (200g) Valion grillijuustoa

kastike:
3 rkl Keiju rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa mango balsamietikkaa
1 rkl Hunajayhtymän juoksevaa hunajaa
rouhittua mustapippuria
suolaa

koristeeksi: hienonnettua tilliä ja ruohosipula

Revi salaatit laakealle vadille. Kuutioi kurkku, lohko tomaatit ja levitä ne salaatin päälle. Poista aprikooseista kivet. Lohko aprikoosit ja lisää salaattiin. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista pannulla (tai grillaa), kunnes saavat hiukan väriä. Lisää juustoviipaleet salaatin päälle. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaatin päälle. Ripottele pinnalle vielä reilusti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

Kommentit: Ja on muuten hyvää salaattia. Voit vaihtaa aprikoosit esim. mansikoihin tai vaikkapa ananakseen. Ja kun vadelmien aika koittaa, kokeilepa salaatti vadelmilla.

P.S. Kesän hauskin tapahtuma kaupan pihalla on jälleen keskiviikkona 6.7.2016 siis ne Jyrkin päivätanssit! Ensin rokataan klo 13 Rokki kokkien tahdissa koko perheen voimin. Tanssijalat vipottaa viimeistään klo 15, jolloin Marko Haavisto ja Poutahaukat aloittavat lauteilla. Kaupalla tapahtuu muutakin sinä päivänä, kannattaa olla kuulolla.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.