What a taste!

Maanantai 10.07.2017 - klo 08.33 - Blogissa: Pala kakkua

Vietimme viime tiistaina perinteistä 4Th of July juhlaa juuri tuona oikeana päivänä yhdessä Suomi-Amerikka yhdistyksen kanssa.

Joka vuosi suunnittelen jotain uutta ruokalistalle. Tällä kertaa maisteltiin kolmea erilaista salaattia texmex-pihvien ja erilaisten makkaroiden kera. Maistuvien pihvien lisukkeena oli myös todella hyvää karamellisoitua sipulia.

Kahvin kanssa herkuttelimme Oatmeal scothies cookie -pikkuleivillä ja Mint Oreo –mutakakulla. Leivonnaisten reseptit postaan ensi viikolla - nyt salaatteihin!



Coleslaw (12:lle)

n. 700 g varhaiskaalia
3 porkkanaa
reilusti hienonnettua persiljaa ja tilliä

Kastike:
2 dl majoneesia
1 prk (200g) kermaviiliä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa kaali ohueksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna tuoretta persiljaa ja tilliä. Sekoita kaali, porkkana ja yrtit keskenään. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kaalin joukkoon. Sekoita vielä, että kastike sekoittuu tasaisesti salaatin joukkoon. Anna maustua hetki kylmässä ja tarjoa makkara- tai liharuoan salaattina. Coleslaw sopii erinomaisesti myös hot dogien ja hampurilaisten kanssa.


Tacosalaatti (12:lle)

400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl margariinia
2 tl tacomaustetta
1/3 tl chiliä tai maun mukaan chilikastiketta
½ tl suolaa

Ruskista jauheliha pannulla margariinissa. Mausta jauheliha ja anna jäähtyä.

1 kerä jäävuorisalaattia
1 rs (250 g) kirsikka tai miniluumutomaatteja
1 prk (380/230g) Pirkka kidneypapuja
1 prk (300/285g) maissia
1 punainen paprika
150 g cheddarjuustoraastetta
1 ps (200 g) Pirkka tortillachipsiä, juustonmakuinen

Suikaloi jäävuorisalaatti ja puolita tomaatit. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Valuta vielä maissit. Kuutioi paprika.

Sekoita jäävuorisalaatti, tomaatit, pavut, maissit ja paprikakuutiot keskenään. Murenna tortillachipsit (jätä muutama koristelua varten) ja lisää ne juustoraasteen kanssa salaatin joukkoon. Lopuksi nostele vielä jauhelihaseos salaattiin. Tarjoa salaatti esim. kermaviilikastikkeen kanssa.

American dressing

1 prk kermaviiliä
1 ps Taffel Dippi American –mausteseosta

Sekoita American dippi –mausteseos kermaviilin joukkoon ja anna tekeytyä hetki kylmässä.

Tarjoa tacosalaatin kanssa.

Broccoli salad (12:lle)

2 pkt (a 140g) pekonikuutioita
reilu 1 kg parsakaalia
2 dl rusinoita

Kastike:

3 dl majoneesia
½ dl sokeria
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria
Koristeeksi: auringonkukansiemeniä

Ruskista pekonikuutiot pannulla rapeiksi. Anna jäähtyä.

Leikkaa parsakaalit kukinnoiksi.  Kiehauta parsakaalit suolalla maustetussa vedessä n. 2-3 minuuttia.

Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää parsakaalin joukkoon. Lisää joukkoon myös rusinat. Anna maustua kylmässä noin tunnin ajan. Ennen tarjoilua, sekoita salaattia ja lisää salaatin päälle pekonikuutiot. Ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä.

Karamellisoitunut sipuli (4-5.lle)

2 rkl voita
2 isoa sipulia
3 rkl fariinisokeria
1 rkl Pirkka Modenalaista balsamietikkaa
hiukan suolaa

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulit, sokeri ja balsamietikka. Paista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, jotta sipulit pehmenevät ja kypsyvät. Lisää hiukan suolaa.

Tarjoa pihvien, lihapyöryköiden tai jauhelihapihvien lisukkeena. On oikein hyvää!

Ruoka maistui ja juttua riitti! Olipa mielenkiintoista kuunnella muistoja 70-luvun vaihto-oppilasvuoden kokemuksista Ohiossa sekä vaihto-oppilaan hiukan tuoreempia kuulumisia tämän päivän Dominikaanisesta tasavallasta. Mielenkiintoinen ilta!