Yllättäen hyvää

Keskiviikko 31.08.2016 - klo 10.55 - Blogissa: Pala kakkua

Curry-kalkkunakeitto (6-8:lle)

margariinia paistamiseen
350 g kalkkunan tai broilerin jauhelihaa
1 ½ l vettä
2 kanaliemikuutiota tai -fondia
1 dl Risella täysjyväriisi-ruisseosta
1 pieni parsakaali
1 pieni kukkakaali (tai puolikas isosta)
pala purjoa
1 paprika
1 prk (150g) Pirkka creme fraichea (tai ruokakermaa)
½ - 1 rkl Pirkka keltaista currytahnaa
(suolaa)
ripaus sokeria

Ruskista kalkkunan jauheliha pannulla margariinissa. Leikkaa kaalit pieniksi kukinnoiksi, viipaloi purjo ja kuutioi paprika. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kanaliemikuutiot, sekoita. Lisää kanaliemeen riisi-ruisseos, anna kiehua noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää kasvikset joukkoon ja anna kiehua hiljalleen toiset 5 minuuttia. Lisää joukkoon ruskistettu kalkkunan jauheliha, creme fraiche ja currytahna. Sekoita. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku. Jos pidät tulisemmasta mausta, käytä currytahnaa 1 rkl.

Kommentit: kun tämä keitto oli valmis, huomasin, että sehän on melkein samanlainen kuin kana-nuudelikeitto, mutta se ei haitannut, tämä keitto oli niin täyteläisen makuinen. Maistui muuten kaikille, vaikka nuorimmainen ensin empi ottavansa ruokaa.

Idea banoffeesta lähti siitä, kun kesällä näin eri blogeissa banaani banoffeen reseptin. Nyt jostain syystä samainen resepti tuli esiin ja halusin tehdä siitä marjaversion. Tämä olikin niin herkkua, kelpasi kaikille! Tässä vielä tuunattu resepti.

Kuningatar Banoffee (8-10:lle)

Pohja:
250 g kaurakeksejä
70 g margariinia sulatettuna
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa, karamellisoitu
3 dl vadelmia
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
3 dl vadelmia
2 dl mustikoita
Koristeeksi: keksimurua, suklaarouhetta tai kinuskikastiketta

Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurut joukkoon. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Lusikoi pohjan päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja lisää päälle vadelmat. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla. Levitä kermavaahto vadelmien päälle ja koristele kakku vielä vadelmilla, mustikoilla ja keksimuruilla tai rouhitulla suklaalla. Halutessasi voi laittaa päälle vielä kinuskikastiketta raitoina. Anna banoffeen tekeytyä hetki kylmässä. Irrota banoffee vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Erinomaisen hyvää!

Kommentit: tämä kakku on niin nopea ja helppo valmistaa, että voisin sanoa tässä olevan sellainen joka kodin kakku yllätysvieraille. Kokeilun arvoinen, ehdottomasti. Ja tästä taisi tulla meidän perheen uusi suosikki, sillä tämä on helppo tuunata sesonkiin sopivaksi! Joten siihen ei voi kyllästyä! Voit tehdä banoffeen myös piirakkavuokaan.

P.S. Tiedätkö, miltä kondensoitu maito -pakkaus näyttää? Tässä kuvassa suklainen, tavallinen ja karamellisoitu kondensoitu maitopurkki. Meidän kaupasta löydät nämä Makuja maailmalta -hyllystä.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.