Rapujuhlien raikas kattaus

Rapujuhlien tunnelma syntyy punaisen ja valkoisen raikkaasta värileikistä, tuoreista tillinoksista ja aromaattisista sitruunalohkoista sekä tietysti iloisesta yhdessäolosta. 

Punavalkoinen pöytä

Raikkaan rapujuhlakattauksen päävärit ovat punainen ja valkoinen, höystettynä vihreillä tillinoksilla sekä keltaisilla sitruunanlohkoilla.

Yksinkertaisimmillaan arkilautaset puetaan rapujuhla-asuun rapukuosisin pöytä- ja lautasliinoin sekä ruokalapuin. Saksiniekkojen ei tarvitse kuitenkaan seikkailla kaikissa elementeissä – punainen ja valkoinen ihan sellaisenaan tai ruutuina ja raitoina tuovat kaivattua juhlatunnelmaa. 

Punaiset viirit, kynttilät ja lyhdyt sekä kaikenlainen rapurekvisiitta kuuluvat rapukattauksen vakiokalustoon. Kaiken kattauksen keskipisteenä ovat itse rapujuhlien kunniavieraat: näyttävään tarjoiluastiaan kauniisti asetellut ravut.

Rapukattauksen erikoisuuksia

Tavallisten aterimien lisäksi rapupöytään katetaan rapuveitset. Juhlaväen suuruudesta riippuen pöytään varataan myös yksi tai kaksi suurta kulhoa ravun perkuujätteitä varten.

Koska rapujen syönti on sottaista puuhaa, varaa jokaiselle ruokailijalle oma pieni vesikulho sormien huuhtelua varten. Loraus sitruunanmehua käsienpesuvedessä raikastaa ravuntuoksuiset kädet! Muista kattaa jokaiselle myös reilut pinot paperisia serviettejä.

Rapujen kanssa tarjoillaan yleensä paahtoleipiä voin kera. Sijoita leivänpaahdin helposti kaikkien ulottuville. Tavallisten ruokajuomien lisäksi rapujuhlissa nautitaan snapseja iloisten juomalaulujen kera!

Raputunnelmaa lapsille!

Jos juhliin osallistuu myös lapsia, kannattaa heille varata hieman rapumaista viihdykettä. Kaikkein pienimmille rapujuhlijoille voi antaa seuraksi Brion puisen Ravun. Vähän isommat lapset innostuvat pelaamaan Rapurallia tai katsomaan Tintin seikkailujen jaksoa Kultasaksinen rapu. 

Sitten vaan saksiniekkaa suuhun!