10 arkiruokaa lohesta

Lohikalat ovat oivallinen osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, koska ne sisältävät sydämelle hyviä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Näistä Ahdin aarteista loihdit helposti maukkaita aterioita arkeen!

Löydät kauppojemme valikoimasta lohta ja kirjolohta valmiiksi pakattuna tai tuoreena suoraan kalatiskiltä. Maustamalla kalan rohkeasti saat tutusta raaka-aineesta esiin uusia puolia! Kokosimme yhteen reseptejä, joilla piristät viikon ruokalistaa. Löydä uudet suosikkisi alta!

1. Savulohipihvit

Miksipä et kokeilisi jauhelihapihvien sijaan mureita savulohipihvejä? Savulohesta ja perunasta valmistettu pihvi saa raikkaan seuralaisen pestolla maustetusta kermaviilikastikkeesta. Keitetyt perunat tai perunamuusi ja vihreä salaatti sopivat erinomaisesti pihvien lisukkeeksi.

2. Helppo smetanalohi

Perinteinen uunilohi eri tavalla maustettuna jatkaa vuodesta toiseen kotiruokien kestosuosikkina. Smetanalla, sitruunamehulla ja tillillä kuorrutettu kirjoilohifilee on helppo arkiruoka. Puolen tunnin paistamisen jälkeen saat ruokapöytään herkullisen mehevän uunilohen tarjoiltavaksi perinteisesti perunasoseen kanssa.

3. Lohipyttipannu

Pyttipannu syntyy kätevästi ruoantähteistä! Jos aiemmalta aterialta on jäänyt yli keitettyjä perunoita, voit heittää ne pannuun mukaan. Kirsikkatomaatit ja ruohosipuli ovat raikas lisä lämminsavulohelle.

4. Mojito- eli minttu-limettiuunilohi

Maukas mojitouunilohi tuo iloa niin silmälle kuin vatsallekin. Mintulla ja limetillä maustetulla öljyllä sivelty lohifilee maistuu esimerkiksi höyrytetyn kukkakaalin tai avokadosalaatin kera.

5. Lohi-kasviskasari

Kun kaipaat lämmintä ateriaa, joka täyttää vatsan takuuvarmasti, lohi-kasviskasari on nappivalinta. Voit kruunata annoksen tillin ja valkosipulikurkkukuutioiden lisäksi vaikkapa nokareella smetanaa tai ranskankermaa!

6. Skagen-lohimedaljongit

Toast skagenista eli katkarapuvoileivistä tuttu rapusalaatti maistuu myös medadaljongiksi leikatun ja rapeaksi paistetun kirjolohifileen päällä. Viimeistele paistetun lohen ja raikkaan rapusalaatin yhdistelmä hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoile esimerkiksi saaristolaisleivän tai perunasoseen kera.

7. Fenkolilohi ja avokado-tomaattisalsa

Aromaattinen fenkoli sopii erinomaisesti kalaruokiin ja sen siemenet tuovat uutta makua perinteiseen uuniloheen. Värikäs salsa näyttää kauniilta ja maistuu raikkaalta lohen kanssa.

8. Paistettu lohi ja sitruuna-kaprismaustevoi

Tee arkiateriasta juhlaa! Viimeistele rapeaksi paistetut lohipalat sitruunalla ja varrellisilla kapriksilla maustetulla maustevoilla. Tarjoile lohi perunasoseen kera.

9. Vuohenjuustogratinoitu lohi

Tee arkipäivän ateriasta juhlaillallinen hunnuttamalla perinteinen uunilohi kasviksilla, rucolalla ja vuohenjuustolla. Gratinoidun lohen seuraksi sopivat parhaiten keitetyt perunat tai perunasose.

10. Aasialainen lohi

Maailman maut kutkuttelevat kielenkantoja, kun maustat lohen aasialaisittain teriyakikastikkeella, inkiväärillä, limellä ja chilillä. Jos kaipaat enemmän potkua, vaihda miedot chilipalot voimakkaampaan.

Artikkelin reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.