Juhannuksen kalapöytä

Kalat kuuluvat perinteiseen juhannuspöytään – valitse suosikkisi!

Muikut maistuvat kaikille

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, voissa paistetut muikut ja perunamuusi ovat ylivertaisen herkullista ruokaa. Ja ne maistuvat myös lapsille. Muikun voi paistamisen lisäksi savustaa, kypsentää liemessä tai hiillostaa. Hieman kesäisempi vaihtoehto perunamuusilisukkeelle ovat tietysti uudet perunat.

Silli on monipuolinen kala

Useimmiten silli syödään kesällä uuden perunan, tillin ja voin kera. Sillipurkit saat helposti kaupasta, mutta silli taipuu moneen myös kotikeittiössä. Sillin kaveriksi sopivat lisukkeet, uuden perunan lisäksi, ovat esimerkiksi kananmuna, smetana, uuniperuna ja leipä.

Vaihteeksi savusiikaa

Perinteisen savulohen lisäksi kannattaa muistaa myös savusiika. Se on hieman harvinaisempaa herkkua, ja sopii kesäiseen pöytään täydellisesti. Siian voi savustaa itse tai hankkia kaupasta valmiiksi savustettu kala. Täydellisiä kavereita savusiialle ovat uudet perunat, mutta myös esimerkiksi paistetut yrttiperunat.

Myös hauki on kala

Hauki on hiljalleen saamassa takaisin mainettaan herkullisena ruokakalana. Se sopii mainiosti esimerkiksi kalapihvien ja kalamurekkeen raaka-aineeksi, koska silloin sen ruodot saadaan hienoksi esimerkiksi tehosekoittimella. Älä siis unohda haukea kesäjuhlassa!

Graavilohi on helppo valmistaa itse

Lohen graavaus onnistuu helposti myös kotikeittiössä. Ja mikäpä olisi herkullisempaa kuin itse tehty graavilohi saaristolaisleivän päällä tai uusien perunoiden kanssa? Kun graavaat lohen punajuuren kanssa, saat graavilohelle ihanan kirkkaanpunaisen värin.