Juhlapöydän herkkuja lapsille – vaihtoehdot pääsiäislampaalle

Pääsiäisenä juhlapöydän kruunaa lammaspaisti, jonka maku ei usein miellytä perheen pienimpiä. Pienokaisille sopiva pääsiäisateria syntyy nopeasti kalasta, broilerista tai kasviksista.

Lohta uunissa

Uunilohi kerma- tai tomaattikastikkeessa on maukas ja täyttävä kalaruoka, joka valmistuu alle tunnissa. Tuulahduksen Italiaa tomaattiselle lohelle tuovat parmesaani ja basilika. Parmesaanin voi korvata hyvin myös tavallisella juustoraasteella.

Nopeasti broileria pöytään

Kokonainen broileri kypsyy kätevästi paistopussissa, eivätkä näpitkään pääse kokatessa tahriintumaan. Broilerin paistumista odotellessa, juureksista ehtii paloitella helpon lisukkeen. Hedelmäinen salsadippi tuo juureksiin ja broileriin iloista vivahdetta.

Kasvissyöjän herkku

Jos liha ei kuulu perheen ruokavalioon tai ruokapöytä kaipaa muuten juhlavampaa lisukevaihtoehtoa, juustoinen kasviskiusaus on oiva valinta. Annoksen voi koristella hauskasti paprikasuikaleilla ja ripotella päälle timjamin lehviä.

Lammaspyörykät

Mikäli haluat kuitenkin tarjota lammasta, voit korvata esimerkiksi lihapullissa tai kaalikääryleissä tavallisesti käytetyn naudan jauhelihan lampaan jauhelihalla. Lammaspyöryköiden kanssa lapsille maistuu perinteinen spagetti.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.