Kahvin valmistus ja ihanat makuparit

Kahvin valmistus tuntuu usein arkirutiinilta: vesi ja kahvijauhe keittimeen, keitin päälle ja hetken päästä valmiina on kuppi kuumaa. Erilaisiin kahvihetkiin on kuitenkin tarjolla useita erilaisia kahvilaatuja ja valmistusmenetelmiä, joihin kannattaa tutustua. 

Kahvin valmistukseen on olemassa monia tapoja - lue alla olevista linkeistä lisää. Kahvien eroavaisuudet tekevät niistä myös mainioita makupareja erilaisten ruokien kanssa ja Pauligin makuparipalvelu etsii kahveille parhaiten sopivat makuparit suomalaisista perinneherkuista.

Maistuva kahvi suodatinmenetelmällä

Tärkeimmät asiat suodatinkahvin valmistuksessa ovat puhtaat välineet sekä raikas vesi. Myös kahvin annostelussa suodatinpussiin on muutamia kikkoja, joista kannattaa olla selvillä. Lue lisää ja katso video täältä >>

Näin teet kahvin pressopannulla

Pressopannulla syntyy aromikasta, hieman rasvaisempaa ja täyteläisempää kahvia vaikkapa kiireettömälle viikonloppubrunsille. Muistathan lämmittää pressopannun etukäteen? Lue lisää ja katso video täältä >>

Nostalginen pannukahvi maistuu kahvin ystävälle

Pannukahvin maku on suodatinkahvia pyöreämpi ja täyteläisempi ja edelleen viisi prosenttia suomalaisista valmistaa kahvinsa tällä perinteisellä tavalla. Lue lisää ja katso video täältä >>

Mutteripannulla espressoa

Yksi suosituimmista espresson valmistustavoista Italiassa on mutteripannu. Raikas vesi ja erittäin hienoksi jauhettu espressokahvi ovat tämän valmistusmenetelmän kulmakivet. Lue lisää ja katso video täältä >>

Perinteinen espressolaite

Espresson valmistus on parhaimmillaan kuin taidetta. Haluatko sinäkin kotibaristaksi? Lue lisää ja katso video täältä >>

Automaattinen espressolaite

Lukuun ottamatta papu- ja vesisäiliöiden täyttämistä, automaattiset espressolaitteet ovat täysin omatoimisia. Lue lisää täältä >>

 

Parhaat makuparit kahville

Pauligin 16 eri kahvilaatua löysivät kotimaiset makuparinsa perinneruoista. Makuparipalvelussa voit valita mieluisan kahvilaadun, tarjottavan leivän, suolaisen tai leivonnaisen sekä teeman ja saat tuloksena täydellisen makunautinnon. Mukana ovat myös bloggareiden luomat makuparit Paulig Juhla Mokka Luomu -kahville.

Tässä muutama maistiainen:

Varsinais-Suomen maakuntaherkku saaristolaisleipä Juhla Mokka -kahvin kanssa

Karjalanpiirakat pehmeän Brazil-kahvin kanssa

Leipäjuusto, lakkahillo ja pehmeän pähkinäinen Colombia-kahvi

Lohipiirakka ja täyteläinen Presidentti Tumma paahto

Mokka-suklaakakku sekä Espresso Profondo

Runebergintorttu ja sen vivahteita täydentävä Papua New Guinea -kahvi

Lähde: Paulig

Reseptejä kahvinystävälle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tuoreimmat jutut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.