Kalamestarin keväiset reseptit

K-citymarket Karisman kalamestari Tim antaa vinkkejä asiakkaiden arkeen ja juhlaan kaupan kalatiskin tuoreista ja runsaista valikoimista. Vappuun hän kehitti keväisen raikkaan avokadosillin reseptin. 

Vappu lähestyy ja valmistelut olen aloittanut jo hyvissä ajoin. Tarjolla on tiskin täydeltä erilaisia herkkuja. Vapun perinteisiin kuuluu monenlaisia makuja mutta yksi perinteisimmistä on varmasti silli, jonka kausi lähtee oikeastaan vapusta käyntiin.

Joka vuosi yritän kehittää jonkun uuden sillireseptin. Tällä kertaa päädyin avokadoon ja siltä pohjalta aloin työstämään reseptiä. Yleensä reseptien ideat syntyvät töihin ajellessa, kuten tämäkin.

Raikas avokadosilli

1 kypsä avokado
½ sitruuna
200g Pirkka ranskankermaa
250g matjes sillifileetä

Halkaise avokado ja poista kivi, kaavi lusikalla avokadon liha astiaan ja muussaa se haarukalla. Lisää joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan silliä. Varaa tiskipöydältä tila sillin pilkkomiseen, koska ominaistuoksu on tarttuva. Ota sillifileet leikkuulaudalle ja pyyhi ylimääräiset nesteet talouspaperilla. Pilko silli suuhun sopiviksi paloiksi ja lisää avokadokastikkeen joukkoon. Tarjoa tumman leivän kanssa.

Miten saan asiakkaat kokemaan ”vau”-ilmiön? Siinä kysymys jota mietin joka päivä. Asiakkaan hurmaamisella valikoimilla ja esillepanolla on erittäin suuri vaikutus tähän, mutta niin kuin parisuhteessakin ”ulkonäköön ihastutaan ja sisimpään rakastutaan”. Samaa olen sanonut kaikille uusille myyjillemmekin, me olemme se ”rakkaus” ja palvelu on tärkeintä. Sillä saat asiakkaan kokemaan ”vau”-ilmiön eikä koskaan saa olla niin kiire ettei voisi palvella asiakasta täydellisesti. Maksaahan asiakas meidän palkkamme.

Äyriäiset koristavat nykyään kalatiskejä eri muodoissa ja tarjolla on useita erilaisia valmiita salaatteja, grilliin ja uuniin sopivia tiikeriravunpyrstöjä, rapuvartaita yms. Meillä suosituimpiin tuotteisiin lukeutuu katkarapusalaatti, josta myös meillä kotona tykätään.

Kalamestarin katkarapusalaatti

200g kuorittuja Pirkka katkarapuja
1dl Pirkka majoneesia
1tl Pirkka sinappia (mietoa)
2rkl sitruunamehua
Ripaus kuivattua tilliä
Jukolan Aito valkosipulicheddaria raastettuna

Sulata katkaravut ja purista ne kuiviksi, lisää sen jälkeen kuivattu tilli, sitruunamehu sekä ripaus cheddaria. Lisää lopuksi majoneesi ja sekoita. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Salaatti on todella helppo ja nopea, itse tarjoilin sen vaalean paahtoleivän päällä ja sain pisteet kotiin – vaimo tykkäsi ja kaikki olivat onnellisia.

Asiakkaat kyselevät paljon, mitä nopeita tarjottavia voisi tehdä kun tulee vieraita? Sesonkiin sopiva herkku on ehdottomasti parsa, joka kruunaa kala-aterian. Nam. Itse en edes muistanut, kuinka hyvältä lohi maistuu paistetun parsan kanssa. Yleensä jos asiakas ei tiedä ”Mitä tänään syötäisiin”, ratkaisemme asian alusta loppuun asti. Käymme vaikka asiakkaan kanssa yhdessä hakemassa oikeat raaka-aineet, jotta illallinen onnistuu. Tässä teille oma todella helppo parsareseptini.

Parsaa ja lohta

1 nippu parsaa
2x250g nahatonta lohipalaa
250g kantarelleja
150g Jukolan Aito cheddaria
2dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa

Leikkaa parsasta puinen kanta pois ja kuori nuppuihin asti, paista kantarellien kanssa voissa pannulla noin 5-10 min, kuitenkin niin ettei parsasta tule löysää. Mausta lohifileepalat suolalla ja pippurilla ja paista pannulla 5 min molemmin puolin niin että ne saavat kauniin värin.

Kastiketta varten raasta cheddar valmiiksi. Kuumenna ruokakerma kattilassa ja lisää juusto joukkoon koko ajan sekoittaen niin kauan, että juusto juoksettuu. Tarjoile heti parsojen päällä.

Koko aterian tekoon menee arviolta 30 minuuttia, eli tämä on aika lailla pikaruokaa. Helppoa ja nopeaa.

Rauhallista vapun odotusta ja Karisman K-citymarketin kalatiskillä tavataan!

 

Paras kauppakaveri aina mukanasi

Tuoreimmat jutut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ajankohtaista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.